Restaurant Dumbo in Rotterdam

Restaurant Dumbo in Rotterdam

Dumbo is een van de nieuwste restaurants van Rotterdam. Als Chef hebben ze Marnix Benshop aangetrokken. En deze kennen we nog van bekende zaken zoals The Suicide Club, Ayla en Biergarten. Marnix liep stage bij Noma in Kopenhagen en werkte op Katendrecht bij De Matroos en het Meisje. Ook niet bepaald de minste.

Restaurant Dumbo in RotterdamDe eigenaren zijn Issam Yagoub en de partners Noel Deelen en Uriah Arhnem van het creatieve collectief Venour. Zij doen veel creatieve dingen zoals het opzetten van horeca concepten waaronder Annabel, Perron en Ballroom. Voor zowel de ‘jongens van Venour’ als Yagoub is Dumbo een mooi nieuw avontuur en een visitekaartje voor de buitenwereld. “Het lijkt alsof met Dumbo alles precies op zijn plek valt”, zegt Yagoub. “We hebben los van elkaar zoveel ervaring opgedaan en nu is het tijd om dit zelf te gaan doen. Het is echt een droom die uitkomt,” vult Arnhem aan. Dumbo springt in het gat dat de laatste jaren is ontstaan op het gebied van veganistisch eten en drinken in Rotterdam. “Zelf eten we steeds minder vlees en kwamen we erachter dat ook onze leeftijdsgenoten vaker plantaardig gingen eten,” vertelt Noel. “In Rotterdam was er echter nog geen echte spot om lekker relaxed onder het genot van (street) art, een biertje of een cocktail plant-based uit eten te gaan. Vandaar dat we dachten waarom doen we het niet zelf?” Rotterdam is een multiculturele stad met een enorme groei met een steeds groter groeiende behoefte aan plantaardige eten. Wie komt eten, zal vooral verrast worden door de wereldse smaken en structuren in zowel eten als drinken.

Restaurant Dumbo in RotterdamTer inspiratie zijn ze de wereld over gegaan naar steden zoals Barcelona, New York, Berlijn waar het normaal is om plant-based te eten in een toffe setting. Ze besloten om samenwerkingen aan te gaan met creatieve ondernemers uit de stad Rotterdam. Voor het interieur hebben ze kunstenaars gevraagd om iets tofs met de muren te doen en draagt het personeel kleding de ontwerpster Margret West. Ook hebben ze zelf veel ontworpen aan meubels voor het restaurant.

Dumbo is een street chique restaurant met ‘eten zonder hartslag’. Rebels, origineel, vrolijk, modern en artistiek. “Juist door mezelf een beperking op te leggen, dus zonder dierlijke producten te werken, kan ik excelleren,” aldus Marnix. “Door mijn kader te verkleinen kijk ik anders naar voedsel,’’ zegt Benschop. “Knollen, wortels, paddenstoelen: ik wil er het maximale uit halen.” De heren noemen het zelf ‘Koken zonder hartslag’ en blijven ver weg van het vaak zo stoffige en niet toegankelijke imago rondom veganistisch eten. Ze willen een brug slaan tussen carnivoren en veganisten.

Restaurant Dumbo in RotterdamJe eet er gewaagde gerechten zoals gebraden peen met katifi en7spice, gemarineerde koningszwam en schorseneren, boerenkool boa broodjes, bao sin carne, tofu soep, knolselderij kokos fingerlime borage, Bhaji. Kun je niet kiezen, dan hebben ze kleine eenpersoonsgerechten op het menu staan. Maar ook perfecte barsnacks voor als je er alleen een cocktail zou willen drinken. Niets is standaard bij Dumbo!

Restaurant Dumbo in Rotterdam

Het restaurant is vernoemd naar het voormalig industriegebied en kunstenaarsenclave in New York. Waarvan kunstenaars één van de hotspots van de stad hebben gemaakt. Ook is het restaurant geïnspireerd op het verhaal van het magische olifantje Dumbo. Door zijn aparte karakter is hij de ster van het circus. Het opkomende Hoogkwartier wordt ook steeds meer hip and happening, dus past het restaurant perfect in de plannen van de wijk.

Dumbo

Hoogstraat 44

Rotterdam

Lees ook: Brunchen in Rotterdam, terrassen in Rotterdam of de leukste restaurants van Rotterdam.