Rondreis Vietnam Deel 1: Ho Chi Minh stad

Rondreis Vietnam Deel 1: Ho Chi Minh stad

Voor één van onze bucketlijst bestemmingen reisden we af naar het mooie Vietnam. In het prachtige zuiden deden we verschillende steden aan. De pareltjes die we tijdens de reis tegenkwamen delen we graag.

Ho Chi Minh stad

Tijdens het afgelopen Chinese Nieuwjaar landden we in Ho Chi Minh stad, beter bekend als het voormalige Saigon. Vanwege de feestelijkheden is de stad is het opvallend rustig. En dan heb ik het met name over het verkeer. De straten worden dit keer niet overspoelt met auto’s en motoren. Het normaal zo aanwezige getoeter valt weg tegen de achtergrond. Wat een uniek moment om deze bruisende miljoenen stad te zien.
We verblijven in District 1 in het comfortabele Alagon Zen Hotel & Spa. Gelegen achter het voormalig Presidentiële paleis en op een steenworp van de Streetfood markt een top plek om te starten.

Rondreis Vietnam Deel 1: Ho Chi Minh stad

De Ben Thanh Market is de oudste en meest bekende markt van Saigon. Al vanaf 1914 kun je hier letterlijk alles wat je kan bedenken kopen; kleding, koffie, specerijen, schoenen, elektronica. De verkooplieden zijn duidelijk ingespeeld op de vele bezoekers en toeristen. Hierdoor is rustig rondlopen helaas wat beperkt. Omdat het zo’n iconische markt is, zou ik het persoonlijk toch niet hebben willen missen. Handig is dat naast de grote markthal ook de Ben Thanh Streetfood Market zich bevindt. Hier vind je vele stalletjes met de lekkerste gerechten, waaronder Gun Bao, maar ook Thais of Indiaas. Wanneer je je keuze hebt gemaakt neem je plaats aan de grote houten tafels (voor de markt en achter in het gebouw) en komen ze het lekkers vanzelf brengen. De Gun Bao met softshell krab en gefermenteerde kool is een aanrader. Net als het ijskoude Saigon Special biertje wat we erbij dronken. Als alternatief is er ook een stalletje waar ze Suikerriet sap verkopen. Echt een aanrader in combinatie met passievrucht.

Rondreis Vietnam Deel 1: Ho Chi Minh stad

Naast het voormalig Presidentiële paleis vindt je Quan Ngon 138. Een gezellig traditioneel Vietnamees restaurant. De kaart is al net zo overvloedig als het decor; er is veel te zien. Aanrader is de Bahn Xeo, beter bekend als de Vietnamese pannenkoek, de Cha Gio Ga (knapperige spring rolls met een lekkere dip) of voor de avonturier een van de vele “Hotpots” waaronder die met kippenvoeten.

Rondreis Vietnam Deel 1: Ho Chi Minh stadWat tijdens het gehele verblijf opviel was het gemak waarmee je in Ho Chi Minh Stad kan rondlopen. Zo belanden we in een, voor Europese begrippen, bizar festival te midden van de locals in het Toa Dan Park. Grootste versieringen om het jaar van het varken in te luiden. Een schouwspel waarmee het communistische regime op satirische wijze word nagespeeld. Eindeloze stalletjes met streetfood, vistanks en bonsaibomen. Na alle nieuwjaarsvieringen zijn de parken zoals het Toa Dan Park leuk om te bezoeken. Je kunt er heerlijk picknicken en het is leuk om de locals los te zien gaan op de openbare gymnastiek apparaten. Na een paar heerlijke dagen in de stad vervolgen we onze reis naar Hoi An.

Lees ook onze reistips voor Singapore, Puglia, Malaga en Tulum.