Hotel Finch in Deventer

Na de lange lockdown-winter laat de zon zich eindelijk weer zien. We gaan massaal naar buiten en ook de vakantiekriebels zijn aanwezig. De ideale omstandigheden voor een kleine get a way in eigen land! Wij mochten verblijven bij Hotel Finch, in het hart van Deventer.

Dit bijzondere boutique hotel heeft een eigenzinnige stijl. Een plek waar je in luxe verblijft, maar dan wat minder formeel. Even karaktervol is het pand zelf, waar ooit Hotel de Keizer huisde, wat het nieuwe station met de binnenstad verbond. En in 1918 maakte de Rotterdamse Bank NV er een bankfiliaal in.

Hotel Finch

Deze rijke geschiedenis is omarmd in hotel Finch en je ziet hier elementen van terug. Bijvoorbeeld de iconische hoge ramen en het toilet dat vroeger als kluis fungeerde!

Desondanks, is het hotel alles behalve ouderwets. De historie is omarmd en gecombineerd met een moderne en luxueuze inrichting.

 

Bij binnenkomst kun je een warm welkom verwachten van het vriendelijke personeel, dat je graag voorziet in al je wensen. Bij Finch’s-bar bestel je de lekkerste drankjes. Helaas is de retro huiskamer nog even dicht, maar op het zonnige terras is het prima toeven.

Splitlevel studio hotel Finch

Het hotel heeft 24 kamers in verschillende groottes. Wij verbleven in de Splitlevel Studio, met beneden de zitruimte en badkamer, en boven het bed. Ook hier heerst een eigentijdse stijl met retro elementen. Een directe eye-catcher is de platenspeler. Zet een vinylplaat op en plof met een kopje Nespresso koffie in de brede stoel, genieten maar.

Splitlevel studio hotel Finch

Of stap na een dagje Deventer onder de regendouche om vervolgens onder de zachte linnen in bed te kruipen. Alle kamers zijn voorzien van Chromecast dus niks houdt je tegen je favoriete series te bingen!

Splitlevel studio hotel Finch

Wij konden op de valreep nog genieten van de samenwerking tussen hotel Finch en restaurant The Lemon Tree. We kregen The Grand 25, een dinerbox met 25 kleine, bijzondere gerechtjes. Met behulp van een lijst met emoji’s op de kaart zie je de volgorde waarin ze gegeten moeten worden. En pas ná het proeven, draai je de kaart om zodat je kunt lezen wat je precies hebt geproefd. Het is een hele beleving waarbij je smaakpupillen geprikkeld worden en je gegarandeerd wordt verrast!

Restaurant The Lemon Tree

Ook wakker worden doe je hier in stijl. Ontbijten kan op het terras, maar wij kozen ervoor om het in onze kamer te krijgen. We zetten een plaatje op en genoten van het riante ontbijt. Verse koffie, broodjes, croissantjes, beleg, eieren met spek, yoghurt, fruit, sapjes, smoothies én donuts. Als dat geen goede start van je dag is, weten wij het ook niet.

Hotel Finch ontbijt

Na zo’n heerlijke nacht en ochtend gingen wij vol energie op verkenning in Deventer. In deze historische Hanzestad kun je heerlijk ronddwalen. Ontdek de smalle straatjes, bijzondere architectuur en eet een ijsje aan de Ijsel. Heb je liever wat meer structuur op je wandelroute? Bij hotel Finch adviseert het personeel je met liefde over de stad. Dan weet je dat je goed zit!

Lees ook:

Aan de Kust. Hét boek voor vakantie aan de Nederlandse kust

The Lemon Tree in Deventer

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland