Nespresso geeft je iets om over te praten met hun nieuwe concept Nespresso Bespoke

Nespresso geeft je iets om over te praten met hun nieuwe concept Nespresso Bespoke

Wat is er als koffie “addict” nu leuker dan koffie proeven? Nou ja….lekker eten, borrelen….en zo kunnen we nog wel wat dingen noemen. Toch staat mijn avond vanavond in het teken van 1 ding Nespresso koffie! ’s Avonds? Koffie? Ja!

Nespresso lanceerde op 1 december een nieuwe manier van koffie drinken, namelijk op maat gemaakte blends. Want laten we wel wezen er is (bijna) niets zo persoonlijk als de manier waarop je je koffie drinkt. Slechts drie Amsterdamse restaurants; Restaurant Envy, Grand Café Krasnapolsky en Sorel’s Bar & Lounge serveren deze nieuwe manier van koffie drinken. Nespresso geeft je iets om over te praten met hun nieuwe concept Nespresso BespokeWat het voor mij extra leuk maakt is niet alleen het proeven van al deze heerlijke creaties maar ook de keuze van de locatie; Sorel’s Bar & Lounge. Van alle drie de zaken is dit absoluut de minst bekende voor mij persoonlijk en daarmee heeft deze proeverij een echt blanco canvas.

Bij binnenkomst is het lekker gezellig druk en word ik hartelijk welkom geheten door Bar Manager Jan Kerkhoff. Jan is een relatief nieuw talent aan het Amsterdamse horeca front die sinds twee jaar de scepter zwaait in bij Sorel’s. Naast zijn persoonlijke creaties die onder andere hoogtij vierde tijdens de Amsterdam Cocktail week – Sor(r)el’s Sour – heeft hij binnen het Amsterdam Marriott Hotel de kans gekregen om een nieuwe invulling te geven aan hun Hotel bar. Nespresso geeft je iets om over te praten met hun nieuwe concept Nespresso BespokeDat klinkt wellicht simpeler dan het is. Niet alleen kreeg de Bar & Lounge een drastische metamorfose, waarmee het een gezellige lounge sfeer kreeg. Ook de kaart ging op zijn kop en startte hij specifieke samenwerkingen met lokale partijen zoals Zuidam.

Ook stond Jan erop dat alle siropen die gebruikt zouden worden in de cocktails en blends, huisgemaakt zouden worden. Dus ook de siropen die ondersteunend wordt gebruikt in de nieuwe bespoke servings en cocktails; bramensiroop & vlierbloesem.

We proeven de Daily Rose, een macchiato vilein op smaak gebracht met rozensiroop. In tegenstelling tot de verwachting was deze blend helemaal niet zoet. Niet getreurd, voor de zoete kauwen onder ons passen de Cotton Candy Coffee of de Salty Caramel cocktail weer perfect.

Meest verrassende smaak van de avond was de Blackberry Brew cocktail; bittere koffie met zoete bramen en munt. Een niet alledaagse combinatie, die verrassend goed uitpakte. Nespresso geeft je iets om over te praten met hun nieuwe concept Nespresso Bespoke

Mijn meest favoriete Nespresso koffie cocktail was toch wel de Dark N’Roasted; espresso, rum en gemberbier. Een wat stevigere cocktail waarbij koffie als een mooie hangende smaaktoon het geheel afmaakt. Dat koffie al lang geen 9.00 tot 17.00 product is weten we al tijden, maar deze mooie op rum gebaseerde cocktail houdt zichzelf meer dan overeind als aperitief voorafgaand aan een diner.

Koffie met een twist op maat….ik ben om!

Sorel’s Bar and Lounge

Amsterdam Marriott Hotel

Stadhouderskade 12
Amsterdam

Lees ook: Envy of Maris Piper.