Staycation in hotel MAI Amsterdam

Staycation in hotel MAI Amsterdam

De zomer van 2020 is de zomer van de staycations. Met alle corona-beperkingen blijven we lekker in Nederland en hebben we alle tijd om ons eigen land te (her)ontdekken. Een bezoekje aan onze bruisende hoofdstad kan dan natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. En we hebben een leuke aanrader: hotel MAI Amsterdam.

MAI Amsterdam is een nieuw hotel dat  super centraal ligt in het hart van één van de meest cultureel historische wijken van Amsterdam: China Town. Direct achter de Zeedijk met uitzicht op de stad en de mooie grachten. Het hotel past qua Aziatisch geïnspireerd concept en interieur design helemaal thuis in deze buurt. Door het hotel hangen verschillende excentrieke kunstwerken, waarvan velen gemaakt zijn door modeontwerper Claes Iversen. En met 81 kamers voelt het hotel ook redelijk kleinschalig aan. Het personeel van de receptie is gastvrij en behulpzaam, waardoor je je direct welkom voelt.

Staycation in hotel MAI Amsterdam

De kamers

Over het interieur is goed nagedacht. De Aziatisch geïnspireerde design komt terug in de stijlvolle kamers. Onze kamer bevond zich op de derde verdieping en had een mooi uitzicht op de Amsterdamse grachten. De kamer is voorzien van verschillende eyecatchers, zoals de kapstok/spiegel in Oosterse stijl direct bij binnenkomst. En tegen de muur tegenover het bed hangt een prachtig kunstwerk, echt het pronkstuk van de kamer. De modern afgewerkte badkamer met een fijne inloopdouche bevindt zich in het midden van de kamer. Hierdoor heb je aan de voorkant een zitgedeelte en achterin een slaapgedeelte. De kamer bevindt zich in de nok van het gebouw en heeft daardoor mooie houtdetails in het hoge, schuine plafond. En door dat schuine dak lijkt het net een eigen huisje in plaats van een kamer, ideaal voor een iets langer verblijf. Staycation in hotel MAI Amsterdam

Het hotel en de faciliteiten

Naast de stijlvolle kamers komt het Aziatische interieur design overal in het hotel terug. Direct bij binnenkomst al. Zoals in de hal Chinese krijger beelden en Aziatische vogelkooien. En verder zijn op elke plek in het hotel meerdere Aziatische invloeden terug te vinden in de kunstwerken, inrichting en aankleding. Van mooie schilderijen tot gekke en grappige beeldjes en andere prullaria. Tegenover de receptie is een bargedeelte met verschillende cozy zithoekjes waar je lekker kunt neerploffen voor een theetje of borrel. En ook hier weer met een mooi uitzicht op de grachten. Tijdens ons bezoek was er in het hotel ook een tentoonstelling van vintage Louis Vuitton bagage die je als hotelgast rustig kunt gaan bewonderen. Heel leuk! Staycation in hotel MAI Amsterdam

Ontbijten

Voor het ontbijt krijg je vanwege de corona-maatregelen in de ochtend een ontbijt-tasje bezorgd voor de deur. Hierin zit een croissantje, muffin, verse jus, appel en yoghurt. Maar je kunt bij de check-in ook kiezen voor een tafeltje in het restaurant. Waar wij uiteraard voor gingen. Op dit moment wordt er natuurlijk geen buffet klaargezet, maar je kunt wel à la carte ontbijten. En we kunnen verklappen: er is genoeg keuze! Je kunt kiezen voor een speciaal MAI ontbijt of juist een healthy variant. Maar als je liever zelf je ontbijt samenstelt (of lunch, want je kunt tot 16 uur in het restaurant terecht) kun je ook gewoon losse gerechten bestellen. Van verschillende Danish, pancakes, eiergerechten en avocado mash tot kroketten, soep en noodles.

De stad verkennen

MAI Amsterdam is door de centrale ligging een ideale uitvalsbasis van waaruit je makkelijk Amsterdam kunt ontdekken. Verschillende toeristische hotspots zoals de Nieuwmarkt, de Dam en de Wallen liggen om de hoek, dus daar loop je zo naar toe. De knusse 9 straatjes en grachtengordel liggen iets verder maar ook absoluut op loopafstand. Ook is er genoeg OV in de buurt met onder andere het Centraal Station op slechts 5 minuten loopafstand. Dus ook Amsterdam West, Zuid of Oost zijn op die manier goed te bereizen en zeker het ontdekken waard. Het pontje naar Noord pak je ook binnen een paar minuten, deze is gelegen achter het centraal station.

Dus voor een staycation die toch een beetje buitenlands aanvoelt. Waarbij je je even lekker een paar dagen in Aziatische sferen waant, midden in onze mooie, bruisende hoofdstad, kunnen wij MAI Amsterdam zeker aanraden!

MAI Amsterdam

Geldersekade 30

1012 BJ Amsterdam

Lees ook: tips voor staycation, restaurants in Amsterdam Oost, restaurants in de Jordaan of lunchen op het terras is Amsterdam.