Café Bistro Jules: Franse sferen in Den Haag

Café Bistro Jules: Franse sferen in Den Haag

Café Bistro Jules ligt in het levendige Zeeheldenkwartier. Op de hoek van de gezellige Prins Hendrikstraat en de Koningin Emmakade. Een klein half jaar geleden openden ze hun deuren en nu mochten wij het verrassingsmenu van de chef komen proeven. Drie gangen buiten het reguliere menu om. De kaart bestaat vooral uit Franse en Zwitserse. Zo kun je er ook een typische Zwitserse kaasfondue eten. Deze ziet er overigens er goed uit op de tafel naast ons. Onze interesse (en eetlust) is gewekt!

 

Het interieur van Jules doet denken aan een knusse Franse bistro. Warm met veel hout en de tafeltjes gezellig dicht bij elkaar. We namen plaats aan een tafeltje aan het raam en begonnen de avond meteen goed met een smaakvolle amuse. Een winters soepje van pastinaak en truffel. Met daarna het niet te ontbreken mandje met lekker, vers brood.

Café Bistro Jules: Franse sferen in Den Haag

Het menu ging ouderwets Frans van start. Met als voorgerecht een riante portie steak tartare met kwartelei, salade en lekkere krokantjes. Zonder opsmuk en smaakvol, zoals het hoort.

Café Bistro Jules: Franse sferen in Den Haag

Als hoofdgerecht kregen we een echt winters gerecht. Parelhoen met anijspaddenstoel, knolselderijpuree, zuurkool en oerwortel. Ook deze smaakcombinaties waren weer goed uitgekozen en maakte het een mooi geheel. De bijpassende wijn maakte het gerecht compleet. Een Tagonius Tinto Rosso uit Madrid. Een volle houtgerijpte rode wijn met fruitige aroma’s.

 Café Bistro Jules: Franse sferen in Den Haag

We sloten de avond af met een lekker dessert. Een mille feuille met verse banketbakkersroom, een frambozengelei en chocolade garnering. De combinatie van het knapperige deeg met de smeuïge room en de chocolade viel erg in de smaak.

Met Café Bistro Jules hebben we er dus weer een leuk en gezellig restaurant bijgekregen in de Zeeheldenbuurt. Waar je gezellig en goed kunt eten voor een fijne prijs.

Café Bistro Jules

Koningin Emmakade 118A

Den Haag

Lees ook de reviews over Portfolio, 6&24 of BOG in Den Haag.