Château Sainte Roseline Provence rosé

Château Sainte Roseline Provence rosé

Château Sainte Roseline Prestige rosé is onze nieuwste ontdekking op het gebied van wijn. Deze lichte Provence rosé geeft je een op en top zomergevoel. Precies waar je tijdens deze warme dagen zin in hebt.

De rosé wordt gemaakt van de druiven Cinsault, Grenache en Syrah. Hij is helder en heeft zo’n mooie lichte zalmrose kleur zoals we dat gewend zijn van de top wijnen uit de Provence. Daarnaast is hij heerlijk fris met tonen van citrus en een vleugje gele perzik. Een elegante wijn die je zeker goed als aperitief kunt drinken, maar ook perfect past bij een lichte salade of gegrilde vis van de BBQ. Wil je écht uitpakken? Dan serveer je de wijn bij een plateau fruits de mer of gegrilde kreeft.

Château Sainte Roseline behoort tot de top wijnhuizen in de Provence en kreeg in 1955 de hoogste classificatie Cru Classé toegekend. Het wijnhuis selecteert wijngaarden met de beste terroirs van de Provence en de Middellandse Zee. Hun cuvées zijn gericht op de liefhebbers van het goede leven, een lifestyle die we met name aan de Côte d’Azur zien. Hun motto “Vriendelijkheid, eenvoud, plezier van het moment… dat zijn de waarden die we willen overbrengen”.

Château Sainte Roseline Provence rosé

Ook aan het design van de fles is gedacht. Het traditionele etiket op de voorkant van de fles ontbreekt, alleen een elegante roos in het glas is het kenmerk van Roseline. Erg mooi! Je bestelt Château Sainte Roseline voor EUR 17,95 via The Winelist. Met code thecitizen krijg je 15% korting op Roseline Prestige en op alle andere wijnen in de webshop. Deze code is tot het einde van het jaar geldig.

Ook Château Sainte Roseline Lampe de Meduse rosé is perfect voor zomerse dagen. Deze verfijnde lichte Provence rosé geeft je een op en top zomergevoel. De wijn wordt gemaakt van de druiven Cinsault, Grenache Mouverdre en Tibouren. Hij is helder en heeft zo’n mooie lichte zalmrose kleur zoals we dat gewend zijn van de top wijnen uit de Provence. Daarnaast is hij heerlijk fris met tonen van exotisch fruit, witte perzik en een vleugje mango. Een elegante wijn die je als aperitief kunt drinken, maar ook perfect past bij een lichte salade of gegrilde vis.

Lees ook: zomerwijnen voor thuis of restaurants aan de Nederlandse kust.