Carstens Brasserie

Carstens Brasserie

Carstens Brasserie heeft haar deuren opnieuw geopend en wij gingen langs om het menu te proeven! Het concept van Carstens Brasserie is helder; een lekker en divers menu creëren met duurzame, seizoensgebonden producten van eigen bodem.

De nieuwe chef-kok, Jeroen Bruinsma, experimenteert graag en past diverse kooktechnieken toe op wat de natuur hem biedt. Hoewel hij zijn inspiratie haalt uit wereldse reizen, komen de ingrediënten uit de directe omgeving. Met als gevolg dat er geregeld een nieuw menu is naar het seizoen.

Carstens Brasserie

Wij gingen proeven en kozen het 3-gangen chef menu, ofwel; ‘De smaken van het seizoen’. Te beginnen met een divers bereidde seizoenssalade met zoetzuur en lactose-fermentatie. Meteen onze favoriet van de avond! De verschillende bereidingswijze maakte het een gelaagd en smaakvol gerecht met veel structuur. Alle groenten zijn afkomstig van Groothartig, een teler gelegen in Amsterdam West.

Als hoofdgerecht aten we een ribstuk, pommes pavé en cavolo nero. Een mooi, goed gegaard stukje vlees met een verassende bite van de groenten erbij. Afgetopt met een rijke jus.

Carstens Brasserie

Het nagerecht was een spons cake met een knapperige bastogne bodem. Getopt met een crème quenelle met zomerse smaken van rozenbottel en duindoornbes.

Carstens Brasserie

Carstens Brasserie biedt een ruime selectie aan wijnen, dus vraag vooral de wijnkaart om je keus te maken. Of kies voor het wijnarrangement, waarbij je passende wijnen bij de gerechten krijgt. Een aanrader voor het 3- of 4-gangenmenu!

Het restaurant is van donderdag tot en met zondag geopend van 18.00 – 21.30 en hier kun je je tafel reserveren!

Lees ook: De beste restaurants in de Jordaan, Lunchen in Amsterdam en Aan de Kust. Hét boek voor vakantie aan de Nederlandse kust.