Carstens brengt de boerderij terug naar Amsterdam

Carstens Amsterdam - Restaurant

Middenin het centrum van Amsterdam vind je restaurant Carstens. Het concept is gevormd door Maik Kuijpers, voormalig chefkok van De Librije. Hij haalt de beste producten van het land naar deze stadse brasserie in het Victoria hotel. Carstens brengt met het menu een ode aan de Nederlandse keuken. Ambachtelijke producten van eigen bodem vormen de rode draad. Ook de wijnkaart is zorgvuldig geselecteerd. Zo komen de wijnen uit ons eigen kikkerlandje of hebben de wijnmakers een connectie met Nederland.

Carstens Amsterdam - Kalfstong

Om geheel in stijl van start te gaan krijgen we een aperitief van De Wijngaardsberg uit Limburg. Een frisse mousserende wijn met een lekker zuurtje en sterke tonen van appel. De menukaart wordt toegereikt en biedt een keuze uit voorgerechten, hoofdgerechten en dessert. De kaart is niet al te uitgebreid en daar ben ik groot voorstander van. Mijn voorgerecht bestaat uit kalfstong, little gem, rode biet en langoustine. Een heerlijke salade met volle en smeuïge smaken. We krijgen er een glas Apostelhoeve Cuvee XII naast. Een wijn vol mineraliteit, zuren en een klein zoetje dat goed op het gerecht aansluit.

Carstens Amsterdam - Skrei

We vervolgen de avond met het hoofdgerecht dat bestaat uit skrei, zolderspek, beurre blanc en boerenkool. Een verfijnd gerecht dat goed in balans is. De caesar salade van boerenkool met ansjovis en amandel wordt als bijgerecht geserveerd, maar is ook verkrijgbaar als voorgerecht. Ik kan je aanraden om een van deze kansen te grijpen. De Pinot Noir liet echter ietwat lang op zich wachten waardoor we hem helaas niet meer konden combineren met het hoofdgerecht. Het dessert bestaande uit de stroopwafel met gekarameliseerde witte chocola en hazelnoot maakt dit helemaal goed. Hier wordt een frisse dessertwijn met tonen van honing en fijne zuren bij geserveerd. Dit sluit goed aan bij het dessert door de zuren en smeuïgheid van de appelstroop. 

Carstens Amsterdam - Stroopwafel dessert

Kortom, bij Carstens hoef je geen poespas op je bord te verwachten en daar houd ik wel van. Back to the basics, maar dan erg smaakvol. 

Carstens
Hasselaerssteeg 1
1012 MB Amsterdam

Lees ook over: Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat, oesters in Amsterdam en Restaurant De Silveren Spiegel