Café Visscher in Leiden

Café Visscher in Leiden

Café Visscher heeft afgelopen jaar haar deuren geopend en is sindsdien the place to be in Leiden. Arie Visscher en zijn compagnons Theor Verplancke, Singha Witteman en Paul Herman weten met hun laagdrempelige restaurant precies datgene te bieden waar de Leidenaren behoefte aan hebben.

De sympathieke Arie Visscher heeft voordat hij aan dit avontuur begon bij verschillende top restaurants gewerkt zoals De Librije in Zwolle en Joelia in Rotterdam. Hij heeft zijn sporen als chef dus wel verdiend. In zijn Café Visscher gooit Arie het echter over een hele andere boeg en kiest hij er bewust voor om lekker, toegankelijk en zonder poespas te koken. Zodoende is dit typisch zo’n gemoedelijk restaurant waarvan de kaart niet snel verveelt en waar je gemakkelijk binnenloopt voor lunch, diner of een gezellige borrel aan de bar.

Café Visscher in Leiden
Arie Visscher

Bij binnenkomst springt de Art Deco inrichting van het restaurant meteen in het oog, met uitbundige kleuren, hangende bloemstukken, antieke kroonluchters en een prachtige mozaïekvloer. Je kunt wel zeggen dat café Visscher een vleugje Parijse flair naar het centrum van Leiden heeft gebracht.

Café Visscher in Leiden

Na een warm ontvangst worden we naar een van de 4 knusse booths gebracht. Hier genieten we van een aperitief. In mijn geval een heerlijk glas Chardonnay van Domaine Gautheron uit de Bourgogne. Daarbij proeven we een Zeeuwse oester met komkommer, dashi, Hollandaise. Daarnaast een brioche met watermeloen, tomaat en mierikswortel, en een brioche met mosselen. Super om mee te beginnen.

Café Visscher in Leiden

Bij dit nieuwe restaurant in Leiden vind je een aantal klassiekers op de kaart die je de hele dag kunt bestellen, zoals een steak tartare, schuimige kreeftensoep en steak frites. Hiervan willen we uiteraard wat proeven. We bestellen de kreeftensoep en als hoofdgerecht de biefstuk met heerlijke huisgemaakte frietjes en een ouderwetse pepersaus. Mijn tafelgenoot gaat voor prei van de BBQ en de klassieke eendenborst met gebakken witlof, zuurkool en truffeljus. Echt geweldig!

Café Visscher in Leiden

Tot slot konden we de desserts niet weerstaan. Dit is meestal niet mijn favoriete onderdeel van het diner, maar Arie heeft twee top desserts op de kaart. En die moet je zeker even proeven. Zowel de riz au lait met gemarineerde kersen en kersensorbet als de peer met boerenjongens, kaneel en perensorbet zijn namelijk niet te versmaden.

Café Visscher in Leiden

Café Visscher is met recht een aanwinst voor Leiden te noemen. Dus ga je dineren of lunchen in Leiden? Dan is dit restaurant een must om te checken. Overigens kun je aan de bar dus ook lekker aanschuiven voor een borrel met barsnacks of bestel je een steak tartaar met een goed glas wijn. Alles kan hier.

Café Visscher

Stationsweg 7

2312 AS Leiden

Lees ook: restaurants in de Amsterdamse Jordaan en de beste sushi van Den Haag.