Shakshuka met feta! Een heerlijk vegetarisch gerecht dat ideaal is voor een brunch of een uitgebreide lunch. In de zomer kun je dit gerecht heel gemakkelijk in je buitenkeuken maken. Mijn Campingaz 3 Series Premium S heeft een aparte module met een gietijzeren braadpan. Deze leent zich goed voor het braden van vlees en gevogelte maar ook voor dit gerecht. Zo maak je echt eens iets anders!
Recept voor Shakshuka met feta van de BBQ:
Benodigdheden voor 4 personen
BBQ met gietijzeren braadpan
olijfolie
2 kleine uien
3 tenen knoflook
2 rijpe tomaten
1 blik tomaten blokjes
2 rode paprika
4 eieren
100 gram feta
10 takjes verse koriander
versgemalen peper
zeezout
1 theelepel komijn
1 theelepel za’atar
Bereidingswijze
- Snij de uien, knoflook, paprika’s en tomaten in kleine blokjes.
- Verwarm de olijfolie in de gietijzeren braadpan. Stoof de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Bak de komijn mee en voeg nog wat zout en peper toe.
- Voeg de paprika toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee op medium gas. Hierna voeg je de verse tomaten toe en laat deze 2 minuten garen. Vervolgens doe je tomatenblokjes uit blik erbij en breng je het op smaak met de Za’atar.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes garen op de laagste stand. Doe de kap van de BBQ naar beneden om de warmte goed vast te houden. Dit versnelt het kookproces.
- Maak met een lepel 4 kuiltjes en breek in elk kuiltje een rauw ei. Breng deze op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Brokkel de fetakaas en verdeel deze over de shakshuka.
- Laat de eieren ongeveer 10 minuten garen, doe weer een paar minuten de kap naar beneden. De dooiers horen nog lekker zacht te blijven.
- Hak de verse koriander en strooi deze over het gerecht
- Serveer er een stuk brood bij. Als je een Campingaz BBQ hebt dan kun je het brood ook nog even grillen op de grillplaat.
Lees ook: recept voor gegrilde ananas met bruine rum van de BBQ.
Over de Campingaz 3 Series Premium S
De gepatenteerde Blue Flame branders vormen een buisvormig systeem van duurzaam RVS en produceren gelijkmatige en korte maar krachtige vlammen. De branders garanderen, samen met het EvenTemp® systeem, efficiënt gasverbruik en een evenwichtige temperatuurverdeling over het gehele kookoppervlak. Daarmee voorkom je dat er vlammen ontstaan, maar het voorkomt ook dat een deel van de ingrediënten nog rauw is, terwijl het andere deel juist te ver gaart. Daarbij blijft vocht in het eten behouden tijdens het grillen, voor een lekker sappig resultaat.