Happyhappyjoyjoy Downtown

Na West, Zuid en de Zuidas, komt Happyhappyjoyjoy met een nieuwe, vierde locatie! Happyhappyjoyjoy Downtown is de nieuwste hotspot in het centrum waar je terecht kunt voor een gezellige avond shared dining met heerlijke Aziatische gerechten!

Happyhappyjoyjoy streeft ernaar hun gasten een culinaire toch door het hart van Azië te laten ervaren. Wat zich uit in een zeer divers menu met gerechten die geïnspireerd zijn op verschillende Aziatische landen. Wij mochten komen proeven en kunnen zeggen dat dit onze favoriete locatie is! Op de Singel, in een mooi, oud Amsterdams pand, loop je een trapje af en stap je Azië binnen.

Happyhappyjoyjoy Downtown

Zoals we gewend zijn van HHJJ, is het restaurant rood verlicht, wordt je gewenkt door een verzameling Japanse Maneki Neko (wenkende kat), hangen de rode paraplu’s aan het plafond en kun je zowel aan een hoge, als lage tafel dineren.

Happyhappyjoyjoy Downtown

De kaart is zeer divers, dus voor ieder wat wils! Wij startten met gestoomde edamame boontjes en de kar kau dimsum. Want ons betreft altijd een goed begin. Ook aten we een vrolijk kleurende baobun met zachte peking eend, hoisin, ingelegde komkommer, bosui en wasasbi-mayonaise. Smaakvol en niet zo groot, waardoor je genoeg ruimte overhoudt voor de rest!

baobun met zachte peking eend, hoisin, ingelegde komkommer, bosui en wasasbi-mayonaise.

Zo bestelden we ook de gestoomde en gedresseerde paksoi en natuurlijk een bordje pad thai kûng (garnaal). Die laatste was iets zoeter dan we gewend zijn, maar zeker lekker.

gestoomde en gedresseerde paksoi

Al dit lekkers kun je het beste combineren met een koud Aziatisch biertje. Happyhappyjoyjoy biedt een eigen range aan ‘happy beer’, speciaal gebrouwen met Aziatische ingrediënten zoals zeewier! Maar je kunt ook gewoon een Vietnamese Tiger of Indonesische Bintang bestellen, een beetje nostalgie voor de reizigers onder ons.

Uiteraard kon een dessert niet uitblijven en genoten we van spekkoek met citroengras curd en gekarameliseerde ananas. Absoluut een aanrader!

pekkoek met citroengras curd en gekarameliseerde ananas

Kortom; gewoon gaan en lekker tafelen! Happyhappyjoyjoy Downtown is van donderdag tot en met zondag van 17.00 tot 00.00 geopend en je kunt hier reserveren.

Lees ook: Ontbijten in Amsterdam, De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam, Aan de kust. Het boek voor vakantie aan de Nederlandse kust.