Yuan’s Hot Pot in Rotterdam

Yuan’s Hot Pot in Rotterdam

Na het succes in Amsterdam is nu ook Yuan’s Hot Pot in Rotterdam geopend! Voor wie dit concept nog niet kent, de hot pot is eigenlijk een ander benaming voor Chinees fonduen. Deze populaire restaurants maken nieuwsgierig en dus bezochten we de nieuwe zaak aan Westblaak in het centrum van Rotterdam.

Voor de oorsprong van de hot pot gaan we eeuwen terug. In de 3e eeuw gebruikten Chinese soldaten een grote pot bouillon om aan een stokje geregen hun eten (vooral kip en eend) in te garen. Dit lijkt de basis te zijn van de hot pot zoals we die nu kennen. In Azië is de hot pot een hele populaire manier van eten en langzaamaan leren we dit gebruik dus ook in Nederland kennen.

Yuan’s Hot Pot in Rotterdam

Hoogste tijd dus om dit ook eens te gaan ervaren bij dit nieuwe Aziatische restaurant in Rotterdam. Bij Yuan’s Hot Pot in Rotterdam gebruiken ze een  Sichuan-stijl dubbele hot pot. Dit houdt in dat je 1 grote fonduepan in het midden van je tafel krijgt en hierin 2 compartimenten met 2 verschillende bouillons. Je kunt zelf kiezen of je hem pittig wil of niet. Daarnaast is er keuze uit tomatenbasis of kippenbouillon. Wij gaan voor de pittige variant en de kippenbouillon.

Yuan’s Hot Pot in Rotterdam

Het idee is dus dat je je maaltijd aan tafel gaat garen in deze fonduepan. Middels een iPad bestel je je eten en drankjes. Je kunt uiteraard een van de vaste menu’s kiezen met een mix van vlees en groente, maar de spiesen los bestellen kan ook. Ze hebben in totaal wel 160 verschillende opties. We nemen een selectie van kip en rundvlees stokjes, veel verschillende groente, noedels en ook dumplings. En als voorgerechtje konden we de gefrituurde springrolls niet aan ons voorbij laten gaan.

Yuan’s Hot Pot in Rotterdam

In het midden van het restaurant staat een klein buffet waar je zelf je sausjes samenstelt. Hier vind je o.a. sesampasta, soja- en oestersaus, chiliolie, koriander, pepers en knoflook. Hier kun je je gegaarde vlees, groente of dumplings in dippen.

De spiesen en losse ingrediënten gaan allemaal zo’n 3 minuten in de hot pot. Omdat je alles in een bouillon gaart is het een vrij gezonde manier van voedselbereiding. En het is vooral een gezellige bezigheid, ook voor kinderen.

Yuan’s Hot Pot in Rotterdam

En misschien vraag je je af: wat kost een hot pot per persoon? Wij waren 40 Euro per persoon kwijt voor een uitgebreide selectie spiesen en dumplings. Daarbij hebben we alcoholvrije drankjes gedronken zoals jasmijnthee en een verfrissende lychee mocktail.

Ben jij dol op de Aziatische keuken en wil je het nu zelf ervaren? Boek dan via deze link meteen je tafeltje voor de vestiging Rotterdam.

Yuan’s Hot Pot Rotterdam

Westblaak 27

3012 KD Rotterdam

Lees ook: de beste sushi van Rotterdam, de lekkerste ijsjes van Rotterdam of brunchen in Rotterdam.