Er zijn weleens van die dagen dat je verlangt naar tropische oorden als Bali! Tja, gezien de afstand plan je dit niet zomaar eventjes spontaan in voor een paar daagjes weg om te ontstressen. Maar nu is TIWYA jouw ticket to the tropics. Met de authentieke smaak, sfeer en sensatie van Indonesië.
Deze prachtige nieuwe club in Rotterdam zal je voor een avondje meenemen naar het gevoel van een luxe resort met botanische prints, groene marmeren tafels en Indonesische elementen van veel hout met een hippe uitstraling. Aan het einde van de avond voel je weer wie je was! Want TIWYA staat voor That Is What You Are.
CuCu
En genieten we dan ook van de Indoneschische keuken? Jazeker, want de eigenaren van TIWYA zijn een samenwerking aangegaan met CuCu. Dit restaurant gevestigd in Zwijndrecht kennen we al jaren van de authentieke Indonesische gerechten met Molukse roots. Hier komen gasten van heinde en verre voor naar Zwijndrecht. En nu dus naar hartje Rotterdam. CuCu brengt een koffer vol familierecepten mee en het team bestaat dan ook uit één grote familie waar zelfs oma`s en oud tantes naast de jongere generatie chefs in de keuken staan! De liefde proef je dan ook in de gerechten terug.
Rijsttafel op groen marmer
Oké, ook al kennen we de keuken van CuCu, uiteraard zijn we nu ontzettend nieuwgierig naar de verrassende nieuwe gerechten bij TIWYA. Want in deze andere omgeving is alles net weer even anders qua beleving. We starten met een oester en wow, wat een starter! Je zou denken dat je alle varianten intussen wel kent qua dressing. Nou niet dus. Het recept laten ze niet los, maar dat hoeft ook niet. We hopen dat deze nog heel lang op de kaart zal blijven staan want dit is o zo lekker. Vervolgens waren we verrast door een krokant gebakken Pangsit Goreng met een vulling van garnalen en een schaaltje met Gado Gado Sateh Ayam.
Shared Dining
Je kunt ons niet gelukkiger maken met een tafel vol lekkere gerechten om te delen. Schaaltjes en mandjes gevuld met Daging Belado, Daging Rendang, Pepesan Bali en Sayur Lodeh. De in bananenblad gegaarde makreel met kemangi vonden we moeilijk om te moeten delen, zo lekker! De geur van sensationele specerijen kom je helemaal tegemoet waardoor echt alle zintuigen worden geprikkeld. En daar bleef het niet bij want het nagerecht, een crème van pandanblad met een crumble van kenarinoten, daar doe je je ogen even voor dicht. Wat ons betreft de aanrader onder de desserts op de kaart.
Cocktails met Spekkoeklikeur
Natuurlijk schenken ze ook heerlijke cocktails in deze club. Cocktailshaker Larry heeft voor ons een pornstar gemaakt en deze klassieker blijft goddelijk. Maar nadat we de cocktailkaart onder ogen kregen werden we enorm nieuwgierig. Het aanbod is enorm. Om het exotische gevoel vast te houden namen we een cocktail met spekkoeklikeur. Een van de varianten die Larry uiteraard speciaal voor TIWYA heeft gecreëerd.
Een tafel boeken doe je hier.
TIWYA
Kruiskade 15
Rotterdam
Lees ook: brunchen in Rotterdam, restaurants in Rotterdam en de beste sushi van Rotterdam.