Brunch in Rotterdam

Brunch in Rotterdam

Brunchen is razend populair. In het buitenland is het al jaren een gewoonte maar pas sinds een paar jaar zijn wij ook overstag. Veel zaken spelen hier dus op in met keuze uit een echte boozy brunch of de meer relaxtere variant. Dit zijn de leukste plekken voor een brunch in Rotterdam.

Bertmans – Top plek voor een lekkere brunch in Rotterdam. Neem de brunchplatter, pannenkoekjes of het spelttoast met een gepocheerd eitje en avocado. Lekker!

Guliano – Hier staat men graag even in de rij om een van de lekkerste broodjes van de stad te eten. Hun Bistecca met dungesneden gebraden runderrib met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise is super bekend en om je vingers bij op te eten. Maar eigenlijk geldt dat voor zo’n beetje alles wat ze hier serveren. Een aanrader dus als je in de buurt van de Meent bent.

Rolph’s Deli by HMB – De nieuwste aanwinst van de stad. Rolph en Chantal hebben al Jaren het succesvolle restaurant HMB en daar is nu hun deli bijgekomen. De hele dag kun je hier terecht voor een ontbijt, brunch en lekker lunch gerechten. Lees hier meer over de deli.

Baker & More – Hip zaakje met veel lekkere en gezonde opties op de kaart zoals granola bowls, Hi Chia cocoats pudding. Daarnaast kun je zelf je salade of broodje laten samenstellen. Create it yourself is het motto! Sinds kort hebben ze ook een hele leuke winkel Baker’s Dough waar je de allerleukste dough creaties kunt maken. De ultieme guilty pleasure!

Lot & Daan – Een van de nieuwste zaakjes van Rotterdam. Je eet hier super lekkere bowls, bananenpannenkoekjes en wentelteefjes met fruit. Ook hun Scrambled Sundays is een aanrader voor een net even anders dan anders brunch.

Brunch in Rotterdam
La Buvette

La Buvette – Parijse sferen aan de Coolsingel. Met verse croissaints, diverse eiergerechten op de kaart en de absolute aanrader hier zijn de pannenkoeken met yoghurt en bosbessen. Super lekker!

Mangiare – Hier krijg je een heerlijke uitgebreide Italiaanse brunch, met de fijnste antipasti en pasta’s. Met een restaurant aan de Van Oldenbarneveltstraat en een aan de Pannekoekstraat is er altijd wel ergens een plekje te bemachtigen.

Altijd in de Buurt – Een hippe brunchzaak waar je lekker kunt uitbrakken op de zondagmiddag. Met perfect hangover food zoals Chicken n’ waffles, Roffa cheese steak en pancakes op de kaart.

Brunch in Rotterdam

Op het dak – Je bruncht hier op het dakterras pal naast de moestuin waar ze zelf hun groenten en kruiden verbouwen. Bij deze spot vind je vooral hele gezonde gerechten op de kaart. Voor de vroege brunchers is er tussen 10 en 12 de weekend brekkie brunch deal.

Hotel New York – Uitgebreid brunchen op het zonnige terras aan de Maas. Met een plateau fruits de mer, glas wijn in je hand en een heerlijk weids uitzicht kun je je hier uren vermaken. Blijft een aanrader.

Spirit – Hier brunch 100% biologisch en vegetarisch. Je stelt je brunch zelf samen door van het buffet op te scheppen.

Brunch in Rotterdam
Mangiare

Lof der Zoetheid – Dit is een leuke plek voor de zoetekauwen onder ons. Moeder en dochter Anastasia en Elena verzorgen hier een fijne brunch inclusief een ruime keuze aan fijne zoetigheden. Dit is je plek voor een zoete brunch in Rotterdam.

Gusto – Eens per maand organiseren ze een echt Italiaanse familiebrunch. Met een heel scala aan antipasti gerechten en pizza op het buffet en als afsluiter verschillende nagerechten uit hun eigen patisserie. Check op de site welke zondagen ze de brunch organiseren.

Thuisch – In Kralingen brunch bij je Thuisch. Een super fijne plek en zeker als het mooi weer is want dan is het goed toeven op hun ruime terras. En op de kaart? Voor ieder wat wils.

Brunch in Rotterdam
Hugh Rotterdam

Hugh Rotterdam – De ultieme plek voor een heerlijke boozy Sunday brunch. Tijdens THEHUGHBRUNCH krijg je een 5-gangen menu, champagne en een flinke portie entertainment. Een levendige zondagmiddag gegarandeerd! En hun cocktails? Die zijn “to die for”.

Dit zijn wat ons betreft de leukste plekken voor een brunch in Rotterdam. Hebben we er eentje over het hoofd gezien? Laat het ons dan weten via info@thecitizen.nl

Lees ook de leukste terrassen en restaurants van Rotterdam.