Restaurants in Turijn

Restaurants in Turijn

Turijn is een prachtige stad in het Noorden van Italië. Jaren geleden organiseerden ze hier de Olympische Spelen, en komende week vindt het Songfestival in Turijn plaats. Reden om een paar tips te delen voor deze bestemming. Turijn is niet alleen heel erg mooi en charmant, het is gelukkig niet zo overlopen door toeristen en dat maakt een citytrip naar Turijn extra interessant.

Ik bezocht de stad in augustus, maar het is ook zeker voor een hele leuke bestemming voor een tripje in de herfst. Turijn is namelijk niet alleen de stad van FIAT, Juventus, Lavazza koffie en vermout, maar ligt ook in de regio Piemonte. En laat dit nou precies het gebied zijn waar je moet zijn voor truffel en fantastische wijnen zoals Barolo, Barbaresco en Gavi. Love it!  

Aan charmante piazza’s is geen gebrek in Turijn. Je kunt hier heerlijk slenteren van plein naar plein en via de schattige straatjes naar de vele winkelgalerijen die de stad rijk is. Ik heb ook een dag een fiets gehuurd, en ben o.a richting rivier de Po gefietst en de heuvel op naar de het plein en de kerk Monte dei Cappuccini, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het centrum.

Restaurants in Turijn

Restaurants in Turijn

Farmacia Del Cambio

Als je op zoek bent naar een schattig terras op een van de mooiste pleinen van de stad, dan is dit een dikke aanrader. Je kunt hier lekker lunchen en het is ook een goed adres voor een kopje koffie met iets lekkers uit de patisserie van het restaurant.

Restaurants in Turijn
Farmacia del Cambio

Tabui Ristorante & Truffle Bar

In het gebied van de truffel kun je er niet omheen en wil een truffelliefhebber hem zeker proeven. Ik ben er zelf echt dol op! In de herfst en begin van de winter kun je ongetwijfeld bij alle goede restaurants wel truffel eten of zelfs een volledig truffel menu bestellen. Bij Tabui serveren ze het hele jaar door gerechten met truffel. Wij proefden hier antipasti met zomertruffel, pasta met truffel en ossenhaas met verse truffel. Op en top genieten en niet geheel onbelangrijk, je zit hier ook heel erg leuk op het terras.

Restaurants in Turijn
Tabui

Del Cambio

Voor een avond uitgebreid tafelen is het klassieke Del Cambio een restaurant om te checken. Het is een van de betere restaurants van de stad met gerechten en wijnen uit de regio.

Restaurants in Turijn
Del Cambio

Aperitivo

In Noord-Italië is apritivo een goed gebruik. Voor je diner drink je ergens een aperitiefje met een klein hapje erbij. In Turijn doe je dit bijvoorbeeld met Aperol Spritz, een glas prosecco of campari. De Italianen houden van bitter en drinken dan ook vaak een bitter aperitiefje om de dorst te lessen. Een straat met vele cafés en terrassen waar je een apritivo kunt nemen is Via Po, met aansluitend Piazza Vittorio Veneto.

Restaurants in Turijn

Taverna dell’ Oca

Weg van de drukte en aan de rand van een schattig parkje heeft deze taverne een leuk terras. Wij vonden dit terras tijdens onze fietstocht en het is een aangename plek om onder de schaduw van de bomen even bij te komen met een snelle lunch. Het ligt in een woonwijk en je bent hier even onderdeel van het lokale leven.

Tabui Tagliorini met truffel

Eataly

Dit is een supermarkt met uitsluitend producten uit Italy. Hier koop je bijvoorbeeld alle soorten pasta, pastasaus, olijfolie, kazen etc etc. Voor de thuiskoks onder ons is dit ook het adres om truffelboter of truffelolie te kopen voor thuis.

Check voor meer Italië inspiratie de blogs over Puglia en Piëmonte.

Restaurants in Turijn