Genieten in Catalaanse stijl bij 7 Portes

Genieten in Catalaanse stijl bij 7 Portes

Wanneer je als foodie afreist naar de prachtige Catalaanse hoofdstad Barcelona weet je van te voren dat het genieten wordt. Niet alleen de heerlijke relaxte sfeer die de stad met zich meebrengt maar ook de legio fantastische restaurants geven bij voorbaat genoeg om naar uit te kijken.

Tijdens ons verblijf waren we op zoek naar een bijzondere, niet voor té voor de hand liggende locatie en een goed plek om iets te vieren.

Dit bleek midden in Augustus best een uitdaging te zijn. Vele goede restaurants zaten midden in hun zomersluiting. Niet te min, ontvingen we een goede tip om eens te gaan kijken bij 7 Portes. Volgens de Chef-kok van het boetiekhotel waar we verbleven was dit dé plek om de échte Catalaanse keuken te proeven.

Wanneer je in het buitenland bent is er uiteraard niets leukers dat te genieten van de lokale lekkernijen. Onze interesse is gewekt en we gaan met goede moed naar 7 Portes. We lopen loom vanuit de straatjes van de wijk Boria richting Barceloneta en treffen halverwege verstopt in een galerij 7 Portes aan.Genieten in Catalaanse stijl bij 7 PortesBij binnenkomst vallen de schattige zwart-witte tegels en de vleugel (inclusief pianist) direct op. Het decor is gedateerd en tegelijktijdig daardoor warm en heel eigen. Het restaurant bestaat uit verschillende ruimtes en opvallend is dat er vele grote “familie” tafels zijn. Om ons heen wordt er voornamelijk Catalaans gesproken en er hangt een relaxte sfeer.

Net als het interieur heeft ook de kaart iets vertrouwds. Op het menu prijken de meest mooie Catalaanse gerechten van paella tot visstoofschotels, van de zwarte risotto tot hele zeebanketten. Barcelona ligt aan de zee en hier bij 7 Portes nemen ze alle schatten uit de zee dan ook zeer serieus.

Met zoveel om uit te kiezen is het lastig een keuze maken. We laten ons verleiden tot een prachtige selectie van zeevruchten. De schaal is afgeladen met prachtige oesters, kokkels, vongole, zeeslakken, garnalen, scampi’s en een halve kreeft per persoon. Alles is even smaakvol en goed bereid. Genieten in Catalaanse stijl bij 7 PortesAls nagerecht delen we foie gras én het ogenschijnlijke simpele gerecht meloen met ham. Maar o, wat kan flinterdunne meloen met een gerijpte Bellota die op je tong smelt tocht goddelijk zijn.

De verleiding van al die lekkernijen was te groots om te kiezen voor een paella…hoe lekker die ook rook. Eentje om te onthouden. Want wat een pareltje is dit restaurant. Het was meer dan genieten en zeker een adres om naar terug te gaan.

Restaurant 7 Portes
Pg. Isabel II, 14
Barcelona

Lees ook: Restaurants in Barcelona en restaurants in Malaga.