MaMa Kelly. Chick(en) voor chicks

MaMa Kelly. Chick(en) voor chicks

Roze, goud en glitters! Welke dame houdt daar nou niet van? Dit is waar MaMa Kelly bekend om staat. En dan hebben we het nog niets eens over de signature dishes gehad: kip en kreeft.

MaMa Kelly is eind 2017 geopend in het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid. Dit is de tweede vestiging van MaMa Kelly na het mega succesvolle restaurant in Den Haag. En wat kun je verwachten van een roze met gouden restaurant? Juist, roze en goud! Dit is ook het eerste wat opvalt als je binnenkomt: de sfeervolle over the top inrichting, maar zeker ook de live DJ, de gezellige drukte en de omvang. Het restaurant heeft maar liefst drie verdiepingen.

MaMa Kelly. Chick(en) voor chicks
Foto credits: MaMa Kelly

We nemen plaats aan een chique roze tafel met roze stoel en gouden bestek. A girls dream! Van de vriendelijke bediening krijgen we de menukaart. De kaart is, naast roze en goud van kleur, mooi opgebouwd met internationale gerechten en een heeft bijpassende wijnkaart. Er is voor ieder wat wils en een fles wijn is te bestellen vanaf € 29,00. Als voorgerecht ga ik voor de steak tartaar. Een mooi gerecht met subtiele smaaknuances.

Daarna ga ik uiteraard voor één van de signature dishes. De kip! Je kunt kiezen uit drie varianten van de rotisserie: klassiek, spicy of oosters. Op aanraden van de bediening ga ik voor de spicy versie. En spicy dat is deze Franse landkip. Dus wees voorzichtig met de jus die erbij geserveerd wordt. Deze dagelijks vers aangeleverde kip bij MaMa Kelly is smaakvol en heerlijk sappig. Een traktatie voor liefhebbers van kluiven!

MaMa Kelly. Chick(en) voor chicks
Foto credits: MaMa Kelly

Als dessert delen we een cheesecake met Bastogne-koek bodem afgemaakt met een roodfruit coulis. Om je vingers bij af te likken! Achteraf vraag je jezelf altijd af waarom je een dessert deelt, wanneer je er ook eentje helemaal zelf kunt opeten.

MaMa Kelly een bezoekje waard!

MaMa Kelly

Olympisch Stadion 35

Amsterdam

Lees ook: Café Cliché van Sidney Schutte en Graphite van Peter Gast.