Wentelteefjes. Een echte ontbijt klassieker

Ontbijt klassieker: wentelteefjes van de Kanarie Club

De gouwe ouwe wentelteefjes zijn altijd een winnaar. Het is namelijk een hit bij jong en oud. Het basisgerecht is super gemakkelijk maar je kunt je uitleven op de toppings. Inspiratie nodig? De Kanarie Club versierd de wentelteefjes met aardbeiencompote en verse aardbeitjes, nootjes en een muntblaadje. Een heerlijk ontijbijtje voor de zondagochtend.

Ingrediënten voor 4 personen:

Oud brood

2 eieren

1 deciliter melk

2 eetlepels suiker

50 gram boter

Poedersuiker/kaneel

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren met de melk en suiker;
  2. Haal dan de korstjes van het brood en haal de sneetjes door het mengsel (niet te lang want dan wordt het brood zacht);
  3. Verhit een klontje boter in de pan en bak de sneetjes op matig vuur één voor één aan allebei de kanten lichtbruin. Dikke sneden moeten ongeveer 4 minuten bakken aan elke kant, dunne sneden 2 minuten. Draai zo nodig regelmatig om;
  4. Bestrooi met poedersuiker en kaneel of voeg je favoriete toppings toe zoals frambozen of aardbeien.

Tip: Voeg voor een volwassen versie eenlikeur, zoals Grand Marnier, toe aan het mengsel.

Check ook deze recepten: Asperge risotto van STAN & CO, Zalm-miso van Daniël Damen (Serre) of Penne all’arrabbiata van Spaghetteria.