Recept voor citroen Granita van BROOKS in Amsterdam

Recept voor citroen Granita van BROOKS in Amsterdam

De granita van BROOKS in Amsterdam is heerlijk fris en perfect voor een beetje verkoeling op een warme zomerse dag. Serveer hem in een mooi glas als tussengerecht of dessert. Of pak echt uit, haal oesters in huis en maak er een verrukkelijke amuse mee.

Ingrediënten granita

350 g limoen of citroensap

150 g jenever

150 g water

150 g suiker

Bereidingstijd: 4 uur en 10 minuten

  1. Doe de suiker en het water in een steelpan en zet het vuur middel/hoog. Wanneer het mengsel goed kookt en de suiker niet meer zichtbaar is, zet je het gas uit en giet je het mengsel in een kom. Laat 10 minuten afkoelen en zet daarna in de koelkast.
  2. Pers verse limoen of citroensap. Let op dat je de citrussap direct gebruikt, want het verliest zijn smaak al na 30 minuten.
  3. Pak vervolgens het afgekoelde suikerwater en giet dit bij de citrussap. Roer goed door en plak af met plasticfolie.
  4. Zet in de koelkast en roer ieder uur even met een vork door het mengsel. Na 3 tot 4 uur is hij stevig genoeg om hem te serveren.

Wijntip:

Bij oesters hoort champagne nietwaar? Dus kies een lekkere fles uit zoals de Pommery Brut of De Venoge Champagne Cordon Bleu Brut.

Check ook deze recepten: Asperge risotto van STAN & CO, zalm-miso van Daniël Damen (Serre) of penne all’arrabbiata van Spaghetteria.