Penne all’arrabbiata – recept van Spaghetteria

Penne all'arrabbiata - recept van Spaghetteria

Penne all’arrabbiata van Spaghetteria. Deze onvervalste klassieker uit de Italiaanse pastakeuken is een goed voorbeeld van less is more. Met weinig ingrediënten en een korte bereidingstijd, kan je thuis net zo genieten als bij Spaghetteria.

Ingrediënten penne all’arrabbiata (4 personen)

400 g penne

500 g cherrytomaatjes

2 tenen knoflook

1/2 rode chilipeper

Extra vergine olijfolie

4 takjes peterselie

Parmezaan en zout naar smaak

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Zet een pan met ruim water en zout op het vuur om de penne in te koken. Was de tomaten en snijd ze doormidden.
  2. Snijd de knoflook en de rode peper (laat de zaadjes erin) in plakjes. Bak ze in een koekenpan op hoog vuur in een scheut olijfolie tot de knoflook goudbruin wordt.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de tomaten toe, laat het op laag vuur 8 minuten pruttelen.
  4. Was de peterselie en hak de blaadjes fijn. Voeg de helft daarvan toe aan de saus en voeg naar smaak zout toe.
  5. Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aangegeven kooktijd en giet af. Doe deze bij de saus en roer door op hoog vuur.
  6. Na een minuut of twee is de saus goed in de pasta getrokken en kan deze op het bord. Bestrooi de pasta op het bord met de overgebleven peterselie en desgewenst met kaas.

Buon appetito!

Wijntip:
Primitivo doet het goed bij deze smaakvolle en lichtpittige pasta. De Primitivo ‘Belnoce’, Rosa del Golfo is prettig en fris dus je kunt hem lekker doordrinken. Deze wijn heeft tonen van rijpe kersen en rode bessen.

Lees ook deze recepten: Asperge risotto van STAN & CO en zalm-miso van Serre.