Krusta Amsterdam

Krusta Amsterdam

Het nieuwe Krusta Amsterdam tilt comfortfood naar een hoger level. Op het Europaplein kun je aanschuiven voor een diner met Europese invloeden. Van Spanje tot Griekenland. Maar de focus ligt in Italië. En dan vooral, op de pizza.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk verwelkomt en werden onze jassen al aangenomen. Wanneer je binnenloopt kijk je meteen tegen de steenoven aan, waar de pizza’s in de open keuken worden gemaakt. Dat geeft meteen een gezellig sfeertje!
De indeling van het restaurant is efficiënt en ruimtelijk, waardoor je niet zo dicht op andere gasten zit.

De kaart heeft dus verschillende Europese invloeden, met de nadruk op Italië.
Wij lieten ons verrassen en lieten de chef kiezen. Maar uiteraard begonnen we met de huisgemaakte focaccia met olijfolie en balsamico. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Een simpele starter die altijd goed valt.

Vooraf kregen we de burrata met pompoencrème, ingelegde groenten en balsamico dressing. Zacht, romig en het zuurtje was een fijne toevoeging.
Ook aten we de bruschetta met gerookte aubergine, tomaat en burrata. Echt een lekker gerechtje! De bruschetta was kruidig en knapperig en daarmee een goede basis voor de zachte aubergine.

Krusta in Amsterdam

Hoewel je in Italië veel meer lekkers kan krijgen, denken we toch vaak het eerst aan pasta en pizza. En dus kregen we beide! Te beginnen met een heerlijke pasta napolitana. Verrassend zoet door de verse tomaten met een spicy kick. En de pasta, die was al dente. Inderdaad heerlijk comfortfood, maar dan net even lekkerder.
En ook de pizza viel in de smaak. Een pizza picante met salami, nduja en natuurlijk mozzarella. Een dunne bodem en een dikke, luchtige korst. En zoals de naam van de zaak al doet vermoeden, was deze extra speciaal. Namelijk met sesamzaadjes! We waren positief verrast.
We dronken er een zuurdere wijn bij, wat een goede tegenhanger was van de warmte van de gerechten.

Krusta in Amsterdam

Tot slot aten we een toetje. We twijfelden nog even over de tiramisu, maar besloten toch wat avontuurlijker in te steken en we bestelden de ‘pistachio baklava’. Een fijne, zoete afsluiter.

Al met al hebben we heerlijk gegeten bij Krusta Amsterdam. Een zaak waar je spontaan binnen kunt lopen voor een gezellig, ongedwongen avondje tafelen voor een gemoedelijke prijs.

Het was nu nog even te koud, maar ons oog viel al op het ruime terras. En we hebben het even nagevraagd, je zit er straks de hele dag in de zon! Vanaf het middaguur kun je bij Krusta Amsterdam zeven dagen per week terecht.

Lees ook: Restaurants in Amsterdam Oost, De mooiste hotels in Puglia en Café Maurits in Amsterdam.