Bluespoon Restaurant & Bar in Amsterdam

Bluespoon Restaurant & Bar in Amsterdam

In het artistieke Andaz hotel aan de Prinsengracht bevindt zich restaurant Bluespoon. Het restaurant is net als het hotel geheel ingericht door Marcel Wanders.

Ik ben gek op kunst, dus ik voel me hier als een kind in een snoepwinkel. Als kers op de taart hebben we vanaf onze tafel in Bluespoon goed uitzicht op de open keuken. Het multiculturele keukenteam, met chefs Iasonas Panagoulis en Mariano Merlini Alvarez aan de leiding, vormt het creatieve brein achter de prachtige culinaire creaties. Bij Bluespoon kun je internationale gerechten met Nederlandse twist verwachten. Op het menu vind je naast een vijf- en zevengangenmenu ook diverse à la carte opties.

Bluespoon Restaurant & Bar in AmsterdamNa twee aangename amuses gaan we van start met de champignontartaar met mierikswortel, mosterdzaad, gekarameliseerde pistache en een kwartelei. Een waar kunstwerk met mooie aardse smaken. Erg verrassend in combinatie met de ietwat zoete Chenin Blanc van het Franse Domaine des Baumard.

Bluespoon Restaurant & Bar in AmsterdamBij het volgende gerecht wordt een oerhollandse groente in de schijnwerpers gezet. Een winterpeen gecombineerd met oosterse smaken, zoals kumquat, saffraan en kaffir limoen. De wortel is geheel gegaard en de krokante en crèmige garnituren die op de wortel liggen zorgen voor een verfijnde presentatie. Opnieuw een genot voor het oog. Ook al had voor mij de wortel iets langer gegaard mogen worden. De wijn die erbij geschonken wordt is wederom een schot in de roos. De Auxerrois die ook van Hollandse bodem komt is erg sappig en fris.

Bluespoon Restaurant & Bar in AmsterdamVoordat we aan de derde gang beginnen krijgen we een bite om het smaakpalet te neutraliseren. Vervolgens krijgen we een tartaar van langoustine met pasta en avocado. Een mooi gerecht dat goed in balans is. De ongeklaarde wijn van Sauvignon Gris en Sauvignon Blanc heeft een volle smaak en lange afdronk.

We gaan door met het hoofdgerecht dat uit medium rare gebakken sukade met prei en koningsoesterzwam bestaat. Mijn persoonlijke favoriet doordat de wijn-spijscombinatie perfect is. De Valpolicella Ripasso die erbij geschonken wordt heeft een complexe, intense smaak die perfect aansluit bij de krachtige en volle smaken van het herfstachtige gerecht.

We eindigen de avond met een heerlijk dessert bestaande uit sponge van suikermais, crème van saffraan en geitenkaasijs (geniaal!). Het gerecht heeft hartige tonen en ik vind het een perfecte afsluiter omdat het niet al te zoet is.

Bij Bluespoon kun je naast prachtige kunstwerken in het restaurant ook heerlijke kunstwerken op je bord verwachten. Sommelier Bianca heeft geweldige kwalitatieve wijnen op de wijnkaart staan waar wij erg gelukkig van worden. In combinatie met het menu is dit zeker een bezoek waard.

Bluespoon Restaurant & Bar

Prinsengracht 587

1016 HT Amsterdam

Lees ook over de Mad Hatters brunch bij Bluespoon restaurant of over restaurants in De Jordaan.