Food & wine bar Pierre par CP opende begin augustus haar deuren na een flinke make-over door interieurontwerper Jeroen Smeele. En het resultaat mag er zijn!
Onder de vleugels van restaurant Central Park Voorburg biedt deze nieuwkomer de Haagse wijnliefhebbers een uitgebreid assortiment aan exclusieve én toegankelijke wijnen van over de hele wereld. Daarnaast is wijnbar Pierre par CP ook een leuke plek geworden om een hapje te gaan eten. De menukaart biedt naast bar bites een aantal smaakvolle gerechten en je kunt jezelf ook laten verrassen met een menu van de chef. Uiteraard met bijpassende wijnen.
Wij mochten afgelopen week een driegangenlunch uitproberen! Na een hartelijk welkom door bedrijfsleider Tessey Geurds, ook verantwoordelijk voor de wijnselectie, nemen we plaats op het terras. Heerlijk in het zonnetje ging de middag goed van start met een fijn aperitief. Een cava die stiekem geen cava mag heten. Dat komt omdat de wijnmaker voor het produceren van deze Sergi Colet, 2009 A Priori brut métode traditional, naast de ‘standaard’ cava-druiven ook andere druifrassen gebruikt. Het resultaat is in ieder geval een heerlijk bloemig glas om deze lunch mee af te trappen. Een goed begin zo samen met een vers gebakken broodje en boter.
Daarna krijgen we het voorgerecht geserveerd. We hebben eenmaal voor vlees en eenmaal voor vis gekozen om zoveel mogelijk te kunnen proeven. Zo starten we met een smaakvolle steak tatare met een kwarteleitje, piccalilly, zuurtjes en krokante ui. Mooi opgemaakt en een uitgebalanceerde combinatie van smaken in dit klassieke ‘altijd goed’ gerecht.
Het andere voorgerecht van krab was ook een kunstwerkje om naar te kijken. Bijna zonde om op te eten. Gelukkig hebben we dat wel gedaan, want de rijke en zachte smaak van de krab, het zilte van het zeewier en het krokantje van de papadum waren een heerlijke combinatie met de avocado. Het frisse van de bijpassende Grüner Veltliner combineerde bovendien goed met dit top gerechtje.
Daarna werd een verrassende wijn geschonken om ons voor te bereiden op het hoofdgerecht. Een Syrah uit Marokko. Wij waren ietwat verbaasd over de herkomst, maar de 2016 Tandem Syrah du Maroc – Zenata bleek een erg goede keuze. De wijn ging perfect samen met de entrecote van Argentijnse rund. Dit gerecht was wederom een favoriet. Heerlijk mals vlees in een jus van Piccalilly, een knolselderij puree, Opperdoes aardappeltjes en groene asperges. Genieten!
En de stijgende lijn zette zich gelukkig door. Want we sloten de middag af met een erg lekker dessert. Wederom een mooi opgemaakt bord met daarop frambozenijs op koekkruim en een merengue. Met verse frambozen, lemoncurd en gel van dragon. Niet alleen de combinatie van deze smaken was goed. Ook de bijpassende dessertwijn was mooi gekozen. Een mousserende rosé Bugey Cerdon – Renardat-Fache 2017. Deze lekkere wijn maakte niet alleen het dessert, maar ook het plaatje compleet. Een zonnig (fruit)feestje in een glas.
We kunnen de ‘nieuwe Pierre’ aan de Denneweg dus niet alleen aanraden voor een gezellige borrel met bijzondere wijntjes, maar zeker ook voor een lekkere lunch! Wij voegen Pierre par CP in ieder geval graag toe aan ons favorieten lijstje in Den Haag.
Pierre par CP
Denneweg 11,
Den Haag
Lees ook: Lunchen in Den Haag of de reviews over Portfolio, Tommy’s by Janssen, en 6&24.