Restaurant Le Jardin in Utrecht

Een paar weken geleden waren we een dagje in Utrecht en daar zijn we bij een leuk en bijzonder restaurant aan de Mariaplaats uitgekomen voor het diner: Le Jardin.

Het concept van Le Jardin is “Groen-te-no-mie: De kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt”.

Le Jardin is een bloemist en restaurant in één. Bij de bloemist kun je overdag mooie bloemen en planten kopen maar ook een kopje thee drinken met een lekker taartje. In het restaurant, met een grote kas in het midden van het pand, eet je biologisch en verantwoord. Met groente in de hoofdrol en daarbij ‘zo nu en dan’ een stukje vlees, vis of gevogelte. In de zomer kun je ook fijn zitten op het ‘groene’ terras, een fijn, rustig plekje midden in de drukke stad. Restaurant Le Jardin in UtrechtHet concept van Le Jardin is het bewijs dat het eten van groenten ook lekker en leuk kan zijn. De gerechten bestaan stuk voor stuk uit een bijzondere mix van verschillende smaken en texturen. De bijzondere smaakcombinaties maken het menu tot een culinaire belevenis. Waarbij elk gerecht dat je voorgeschoteld krijgt, verrast. Ook aan de opmaak van de gerechten is veel aandacht besteed. Met mooi servies en een dito presentatie. Restaurant Le Jardin in UtrechtLe Jardin is ook nog eens goed betaalbaar voor de luxe die ze bieden. Zo betaal je voor een driegangenmenu 32 Euro en voor een zevengangenmenu 61 Euro. De kaart wisselt regelmatig, waardoor je elke keer weer opnieuw verrast kunt worden.

Onze tip: neem echt het uitgebreide menu met een bijpassend wijnarrangement zodat je veel kunt proeven en gezellig lang zit te tafelen. Krijg je geen spijt van! Restaurant Le Jardin in Utrecht

Le Jardin

Mariaplaats 42

Utrecht

Wist je dat restaurant Bolenius* in Amsterdam tot de top 15 behoort van groenterestaurants wereldwijd? Lees hier de uitgebreide review over dit restaurant.

Lees ook: restaurants in Den Haag en restaurants in Rotterdam.