Verstopt achter de bekende Albert Kuijp in de Govert Flinckstraat vind je de eigentijdse Neo-Bistro, Restaurant Arles. Het interieur doet je een beetje denken aan de eclectische en meer modernere Parijse brasseries, maar het is vooral het schattige binnenplaatsje wat de aandacht trekt. Overdekt met een bladerdak en zijn perfect “mètre carré” een zeer romantische setting voor een zwoele zomeravond.
Vanavond daarentegen nemen wij plaats in de gezellig serre waar gastvrouw van de avond Saja ons een aperitief inschenkt. De kaart is toegankelijk en heeft naast de moderne Franse, lees Provençaalse, keuken een internationale touch. Wekelijks en soms zelfs elke dag veranderd hier het menu en worden de gerechten aangepast aan het seizoen. Wat toch best verwonderlijk is wanneer je bedenkt dat je voor 3-gangen slechts € 36 per persoon betaalt. Behalve een dessert – riz au lait – zijn er dan ook geen signature dishes. Onze keuze valt vanavond op de carpaccio met groene pesto, zeekraal en reine clause en de ceviche van Koolvis met Leche de Tigre en koriander. Persoonlijk heb ik toch echt een zwak voor de gerechten waarin een minder populair stuk vlees of vis omgetoverd wordt tot een traktatie. En dat blijkt. Een goede, frisse start en ook de Vin Nu, vrij vertaald “naakte wijn”, sluit hier volledig bij aan. Ook de op de huidgebakken Corvina met wortel, aubergine en vijg valt goed in de smaak. Een fijn glas Chnaploid erbij en je hebt een klein stukje Frankrijk midden in de Amsterdamse Pijp. De toegankelijke smaakvolle gerechten, de sfeervolle setting en ongedwongen service maakt dit een heerlijk avondje uit bij restaurant Arles. Restaurant Arles
Govert Flinckstraat 251
Amsterdam
Lees in deze catergorie ook: Franse restaurants in Amsterdam en restaurant Kaagman & Kortekaas.