Vandaag is de Gault&Millau gids 2020 gepresenteerd. Met meer dan 800 adressen is dit een gids waarmee liefhebbers van de gastronomie in het hele land hun hart kunnen ophalen. Ieder jaar worden ook de winnaars bekend gemaakt van de Gault&millau awards. De grote winnaar is dit jaar Soenil Bahadoer. Hij is benoemd tot Chef van het jaar.
De redactie omschrijft Soenil als volgt: Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervaren. Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe hij zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen’.
De lijst wordt net als vorig jaar aangevoerd door De Librije*** en Inter Scaldes***. Aan deze top van Nederland wordt ook Ciel Bleu** toegevoegd met 19 van de 20 te behalen punten.
Dit zijn alle winnaars Gault&Millau Awards 2020:
- Chef van het Jaar – Soenil Bahadoer – De Lindehof, Nuenen
- Jonge topchef van het Jaar – Thijs Meliefste – Meliefste, Wolphaartsdijk
- Gastheer van het Jaar – Sascha Speckemeier – Spectrum, Amsterdam
- Ontdekking van het Jaar – Zoë Jonker – Sal do Mar, Rhenen
- Prijs-Plezier van het Jaar – Zoldering, Amsterdam
- Aziatisch restaurant van het Jaar – Nayolie van Chef Kelvin Lin, Voorschoten
- Wijnkaart van het Jaar – Zarzo, Eindhoven
- Sommelier van het Jaar – Yoshiko Takayama – Amarone, Rotterdam
- Dessert van het Jaar – Giel Kaagman – Kaagman & Kortekaas, Amsterdam
- Groentegerecht van het Jaar – Emile van der Staak – De Nieuwe Winkel, Nijmegen
- Ambachtsman van het Jaar – Dick Soek – Piloersemaborg, Den Ham
- Hoogste binnenkomer van het Jaar – Codium, Goes en De Nieuwe Winkel, Nijmegen
- Bistronoom van het Jaar – Auberge Jean & Marie, Amsterdam
- Terras van het Jaar – De Steenen Tafel, Arnhem
- Lifetime Achievement Award – Toine Hermsen
- Cocktailbar van het Jaar – Pulitzer’s Bar, Amsterdam
- POP of the Year – Simonis aan de haven, Scheveningen (Den Haag)
Lees ook de review over Ciel Bleu, Inter Scaldes, Bord’Eau, 212 en Soenil Bahadoer.