Op culinaire wereldreis in de Foodhall Scheveningen

Op culinaire wereldreis in de Foodhall Scheveningen

We keken al even uit naar de opening van deze nieuwe spot aan de gerenoveerde Noordboulevard van Scheveningen (Foodhall Scheveningen opent aan de boulevard). De nieuwe Foodhall ligt op loopafstand van de beroemde Pier. Vanwege de locatie is het voor de meeste Haagse locals wellicht niet de eerste plek waar je aan denkt om naar toe te gaan. Maar geloof ons: het is zeker een bezoekje waard!

Want na een gezellige avond uitgebreid proeven van verschillende wereldkeukens kunnen we niet anders dan deze plek aanbevelen. De Foodhall Scheveningen is het hele jaar open en je kunt er dus ook in de winter heen, lekker binnen opwarmen na een strandwandeling. Of zelfs even snel met de auto naar toe gaan, want er is genoeg plek in de parkeergarage onder de boulevard. Op culinaire wereldreis in de Foodhall ScheveningenNaast een groot buitenterras met uitzicht op zee, en schommels (like it!) is de hal binnen ruim opgezet. Met een centrale bar in het midden, een podium voor het nodige vertier en veel zitplaatsen, opgedeeld in verschillende gezellige zitjes en knusse hoekjes. Er is goed nagedacht over de indeling en inrichting. Onder andere door met de bakstenen vloer ‘buiten naar binnen te halen’.

De foodstands bevinden zich aan de zijkanten om de zitplekken heen en worden allemaal gerund door zelfstandige (lokale) ondernemers. Je hebt de keuze uit maar liefst 17 verschillende keukens, van over de hele wereld, dus er is oprecht voor ieder wat wils. En dat is altijd het fijne aan dit concept, of je nou met z’n tweetjes of met een hele groep gaat. Iedereen kan iets anders eten en toch gezellig aan dezelfde tafel zitten. Maar je kunt natuurlijk ook alles lekker met elkaar delen en zo op dezelfde avond én locatie heel veel verschillende keukens uitproberen. Nooit meer gedoe over wat zullen we eten? Nou ja, op een klein beetje keuzestress na wellicht.

Op culinaire wereldreis in de Foodhall Scheveningen

Wij trapten onze culinaire wereldreis af in Vietnam. Bij Saigon Streetfood met hun bestseller de Bao Wow, een goed gevuld zacht broodje met groenten en crispy chicken en daarbij ook een portie heerlijk frisse summer rolls. Een aanrader!

Op culinaire wereldreis in de Foodhall Scheveningen

En wat natuurlijk niet kan ontbreken op Scheveningen is seafood. Bij de Scheveningse Oesterbar kun je verschillende soorten oesters en kaviaar proberen. Wij gingen voor de Europese oesters, speciale exemplaren uit Nederland, Frankrijk en Ierland: mooi geserveerd en helemaal lekker, lekker en lekker.

Op culinaire wereldreis in de Foodhall Scheveningen

Daarna hebben we nog een dim sum-mix gegeten bij Wantsam ‘in China’. Waanden we ons ook even lekker op een zonnig terrasje in Spanje met een fijne borrelplank van Jabugo Bar Iberico. Allemaal speciaal en lang gerijpte hammen die zeker de moeite waard zijn om te proberen.

Ook waren we zeer blij verrast dat er een stand van het Libanese restaurant Amier zit. We komen graag bij de vestiging in de stad, want Libanees eten staat altijd garant voor een hele beleving met een gezellige tafel vol heerlijke warme en koude mezze. Hier in de Foodhall kun je ook voor mezze gaan en daarnaast ook nog kiezen uit een aantal lekkere grillgerechten.

Aan de zoetekauwen is ook gedacht. Zo haal je bij Churros & More naast de zoete Spaanse lekkernij ook wafels en donuts. En is de stand van Frozen Sweets echt een insta-waardig plaatje met rozendecoratie en de mooiste macarons en cupcackes.

Op culinaire wereldreis in de Foodhall Scheveningen

En van al dat lekkere eten krijg je natuurlijk dorst. Ook daarvoor zit je goed bij de Foodhall. De grote centrale bar serveert zo’n beetje elk drankje wat je maar kunt bedenken. En je kunt dit dus helemaal aanpassen op wat je gaat eten, zoals een lekker glaasje cava bij de borrelplank. Een aanrader is de Hermit Gin uit Nederland die wij als surprise cocktail kregen. Niet alleen heel smaakvol, maar ook nog eens op een heel bijzondere wijze geserveerd met de gin in een prachtige schelp.

We begonnen er ons stuk al mee en sluiten er ook nog een keertje mee af: wat ons betreft voegt deze Foodhall zeker iets toe aan Scheveningen en we raden iedereen aan om een keertje aan te waaien wanneer je in de buurt bent! Een fijne reis alvast!

Je vindt de Foodhall Scheveningen op de strandweg 161 in Scheveningen,  midden op de Noordboulevard. Parkeren kan onder de boulevard en ook met de fiets of het OV ben je er zo. Check voor een overzicht van alle foodstands en meer praktische informatie de site: Foodhall Scheveningen.