The Iron Lady Rotterdam

The Iron Lady Rotterdam

In de Pannekoekstraat kunnen we sinds eind februari van een heerlijke steak genieten bij The Iron Lady. Een aanwinst voor deze levendige straat en niet alleen voor de mannelijke vleesliefhebbers onder ons. Want zoals de naam al een beetje doet vermoeden, zijn ze heel vrouw vriendelijk bij The Iron Lady!

Een ode aan de sterke onafhankelijke vrouw met als inspiratiebron Margaret Thatcher. De sfeer in het restaurant is intiem, zachte stoffen en ronde vormen maar weer gerust, geen overload aan pink. Tegelijkertijd blijft het stoer, comfortabel en eenvoudig. Een kruising tussen een jaren ’20 whisky bar en een Engelse pub waar de Flat Iron steak centraal staat. In Nederland onbekend, maar in de UK en de VS gezien als het lekkerste stuk rund dat er is. “Dankzij de minimalistische kaart kunnen we een uitzonderlijke kwaliteit voor een zeer sympathieke prijs aanbieden’’, aldus Faruk Dervis en Igor prkic. En dat kunnen deze horecaondernemers als de beste, eerder bedachten ze pizza `formule’ Sugo. Nadat zij deze drie vestigingen verkocht hadden, waren er al nieuwe ideeën voor een volgende stap. En dan totaal anders dan de gebruikelijke steakrestaurants met vleeshaken, zwarte letters, rijpkasten of koeien aan de muur.

The Iron Lady Rotterdam

Comfort Food

 Wij waren intussen benieuwd naar het lekkerste stukje van het voorste deel van de schouder van de rund. Hoewel ik gematigd vlees eet, ben ik ook eerlijk om te zeggen dat ik mij enorm kan verheugen op een lekker stuk mals vlees.

En mals is ie, als hij op de juiste manier is bereid. Er is naast deze signature dish ook bavette en wil je `echt liever niets van het beest’, dan staat er een hele goede vegan burger op de kaart. Natuurlijk wil je er ook wat heerlijke bijgerechten bij en deze laten je aardig verassen! O.a. zoete aardappel frietjes, groenten van de dag, venkelsalade, of gegrilde asperges. Ze zijn er om te delen met je tafelgenoot, maar dat vond ik nog best lastig zo lekker! Gelukkig is het menu heel overzichtelijk. Om het je nog makkelijker te maken, hebben ze maar één nagerecht `The White lady’. Een huisgemaakte luchtige romige witte chocolade ijs geserveerd met warme chocoladesaus geschonken aan tafel vanaf een trolley. Dat er niet meer op de kaart staat dan alleen dit, is helemaal niet nodig want je zou namelijk niets anders meer willen. Zo lekker. Wat ook heel betaalbaar is, zijn de cocktails. Een keus uit zestal, waaronder de Brexit, Lord Mountbatten en The Queen Mother. Uiteraard hebben ze ook goede wijnen en voor de liefhebbers (speciaal) biertjes. Kortom, The Iron Lady is perfect voor een (doordeweeks) avondje dineren of een lunch met vrienden.

The Iron Lady Rotterdam

The Iron Lady

Pannekoekstraat 22A

3011 LG Rotterdam

Lees ook: De beste sushi van Rotterdam, restaurants in Rotterdam en brunchen in Rotterdam.