Tapas take-away box van Bluespoon Restaurant

Tapas take-away box van Bluespoon Restaurant

Met de aangescherpte maatregelen is een staycation, met een diner in een hotel, tijdelijk van de baan. The next best thing is wat ons betreft om het hoteldiner in huis te halen. Afgelopen week haalden wij de Tapas Box van Bluespoon Restaurant, gevestigd in het Andaz Hotel, in huis.
Met de Bluespoon Box, waan je je een beetje in Spaanse sferen. Zo kun je à la carte gerechten bestellen, maar je kunt ook kiezen voor de Paella box met maar liefst drie soorten paella, of de Tapas Box. De paella box komt ook nog eens met een fles rode of witte wijn.

Wij hadden de Tapas Box en genoten van een tafel vol lekker eten mét een glas fruitige Merlot. De gerechten komen in dozen die voornamelijk uit karton bestaan. Dit maakt het niet alleen duurzamer dan de plastic variant, maar ook makkelijk om zo op tafel te zetten! Zoals het hoort met tapas serveerden we alles tegelijk om vervolgens lekker te tafelen.

De box is divers en bevat zowel traditionele gerechten als tapas met een twist!
Zo hadden we een zeevruchten bisque met mosselen, gamba’s en octopus. Erg smaakvol en prima gevuld! Ook aten we calamari met een frisse limoen dip en hadden we champignon en iberico ham kroketjes, vergezeld door verse kruiden.

Tapas take-away box van Bluespoon Restaurant

Eén van onze favorieten was de omelet van aardappel en ui met een truffelemulsie. De emulsie maakte de omelet net wat interessanter dan de doorsnee tortilla.
Ook de piquillo pepers, gevuld met kabeljauw, vielen goed in de smaak! Helemaal door de lichte rooksmaak in de saus, die goed samenging met de neutrale vis.

En er was nog meer. Zo hadden we ook nog inktvis in zijn eigen inkt met basmati rijst, wat niet alleen goed smaakte, maar door de gitzwarte kleur er ook nog indrukwekkend uitzag!
Tot slot zat er nog een huzarensalade bij met tonijn, piquillo pepers, aardappel, wortel en een klein zuurtje van kappertjes.

Tapas take-away box van Bluespoon Restaurant

Deze goedgevulde box is voor twee personen, wat het ideaal maakt voor een avond samen borrelen. Je kunt hem bestellen voor 39,- per box en tussen 12.00 en 22.00 ophalen. Wij adviseren om de tapas gelijk te eten nadat je de box hebt gehaald, want vers is het toch het lekkerst! Schenk er een glas wijn bij in en zet een Spaans muziekje op en je hebt kleine fiesta aan je eigen eettafel!

Bluespoon restaurant & bar

Prinsengracht 587

Amsterdam