Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

In het kolossale gebouw van Hudson’s Bay aan het Rokin vind je op de vijfde etage Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Het extravagante zusje van Ron Gastrobar Indonesia. Het interieur van Ron Gastrobar Downtown is minstens zo spectaculair als de restaurantervaring die je hier beleeft. Vanaf de entree bij het Rokin tot het moment dat je de lift uitstapt kijk je je ogen uit. En dan moet het moment suprême nog komen. Want zodra je een stap in het restaurant zet beland je in een urban jungle. 

 Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Het menu wordt uitgereikt en we nemen een cocktail om mee van start te gaan. Op de kaart vind je streetfood gerechten voor 10, diverse bites voor € 17,50, een ruime selectie bbq sate en de welbekende Indonesische rijsttafel. Alle gerechten kun je delen met je tafelgenoten. Zo kun je ook net even wat meer proeven. En dat is geen straf kunnen wij je vertellen. 

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Terwijl we van onze cocktail genieten komt de spicy sambalkar langs. Van mild tot superhot, er is voor ieder wat wils. Vervolgens wordt de tafel gevuld met diverse gerechten. Een aantal persoonlijke favorieten zijn de smaakvolle ceviche van koningsvis, de verrassende Albacore tonijn tartaar en de heerlijk malse saté van ossenhaas. Eigenlijk vind ik alle gerechtjes ontzettend smaakvol. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij Michelin. Onlangs ontving Ron Gastrobar Indonesia Downtown namelijk een Bib Gourmand van Michelin vanwege de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Tijdens het diner wordt de sfeer opgekrikt door live muziek. Na het heerlijke diner kun je lekker blijven hangen om te borrelen en in het weekend kun je er zelfs nog een dansje wagen. 

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Ron Blaauw heeft dit concept weer tot in de puntjes neergezet. Voor het interieur alleen al kun je een middag uittrekken. En dat kan, want Ron Gastrobar Downtown is geopend voor zowel lunch als diner. Al met al, een restaurant die niet op je bucketlist mag ontbreken. 

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Rokin 49

1012 KK Amsterdam

Lees ook over Cafe Amoi Amsterdam, Nieuwe Restaurants in Amsterdam of Private dining in Amsterdam