Franse klassiekers bij Bodon La Grande Brasserie

Franse klassiekers bij Bodon La Grande Brasserie

In 2017 opende Bodon, La Grande Brasserie in het Apollohotel. Het restaurant heeft een op zijn zachts gezegd een extravagant interieur. Je houdt er van of niet maar ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig naar hun Franse cuisine.

Franse klassiekers bij Bodon La Grande BrasserieBodon serveert gerechten uit de klassieke Franse keuken. De kaart is behoorlijk uitgebreid en het een klinkt nog lekkerder dan het andere. De keuze van het voorgerecht is zo gemaakt. Dat is zonder twijfel de Foie gras d’oi. Ofwel ganzenlever. Hij wordt geserveerd met kweepeer, boekweit, koffie en amandel. Dit blijkt een voltreffer te zijn. Het gerecht ziet er niet alleen prachtig uit maar het is ook goddelijk. De gepofte boekweit geeft een mooi krokantje, de ganzenlever is heerlijk zacht van smaak en smelt echt in je mond. De aanwezigheid van de koffie en amandel is subtiel en al met al maakt dit een van de lekkerste foie gras die ik heb gegeten. Complimenten aan de chef!

Franse klassiekers bij Bodon La Grande BrasserieMijn tafelgenoot heeft de Bisque d’ Homard. Een heerlijke kreeftenbisque met kleine kreeftenravioli ’s. Ook deze is gruwelijk goed. Met een mooie wine pairing erbij is het genieten geblazen.

Franse klassiekers bij Bodon La Grande Brasserie

 

Canard á la presse

Bodon heeft ook een aantal gerechten op de kaart die aan tafel worden bereid. Het is leuk om een extra showelement toe te voegen maar een van deze tafelbereidingen is heel bijzonder.

De Canard á la presse. Dit is de specialiteit van het bekende restaurant Tour de l’argent in Parijs. Voor dit gerecht worden speciale ‘bloedeenden’ gebruikt. De eend wordt in zijn geheel gebraden en aan tafel gesneden. Je krijgt hem dus inclusief zijn kop en poten aan tafel. Aan tafel wordt hij verwerkt en dus geperst in een speciale pers. De ingewanden, bloed en merg worden gemengd met Cognac en aan tafel tot een saus verwerkt.

Franse klassiekers bij Bodon La Grande BrasserieWij laten deze bijzondere ambacht voor wat hij is en kiezen toch de veiligere optie. Namelijk de Côte de Boeuf en de Tournedos Rossini. Deze laatste is een echte classic uit de keuken van Escoffier. De Haasbiefstuk wordt gereserveerd met gebakken ganzenlever, Madeirasaus en aan tafel geschaafde wintertruffel. We krijgen hierbij een garnituur van petit legumes en pommes pont neuf. Dit zijn in ganzenvet gegaarde aardappelen. Samen met een goed glas wijn, in ons geval Beaumes de Venise van Domaine Cassan, is dit hemels.

Franse klassiekers bij Bodon La Grande Brasserie

Ik zei het al eerder dat de menukaart enorm uitgebreid is. Je kunt je hier ook flink te buiten gaan aan overheerlijke fruits de mer. Zie je jezelf al zitten op een warme zomeravond op het terras Bodon met een plateau fruits de mer, een koel glas Picpoul en uitzicht op de gracht? Ik hou dit scenario graag in gedachte voor die eerste mooie zomeravond.

Bodon, La Grande Brasserie (inmiddels gesloten)

Apollolaan 2
1077 BA Amsterdam

Lees ook: restaurants in Amsterdam Oost, de beste sushi van Amsterdam of nieuwe restaurants in Amsterdam.