Maris Piper take-away of thuisbezorgd

Maris Piper take-away en thuisbezorgd

In deze Coronatijd worden Amsterdamse horecaondernemers super creatief en bieden veel restaurants toffe take-away menu’s aan. Een van de eerste restaurants die met goede opties kwam is Maris Piper. Chefs Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk hebben een uitgebreide menukaart gemaakt met a la carte opties en menu’s. 

Kies als appetizer oesters met Bloody Maris of ga voor een Maris Piper menu. Voor 2 personen bestaat dit uit brood met Culatello Stagionata (Italiaanse Ham), als voorgerecht burrata, het hoofdgerecht is een piepkuiken met aardappelpuree en een groene sla, en als dessert krijg je een lekkere rabarber crumble. In het weekend kun je voor het high end Beef Wellington menu gaan. Dat is een tikkeltje prijziger maar Beef Wellington maak je dus écht niet zo maar thuis. Dus het proberen waard! Je kunt de menu’s laten bezorgen of zelf ophalen bij de food court van Maris Piper in de Pijp.

Maris Piper take-away en thuisbezorgd

Ik ben voor losse gerechten to go gegaan. De bestelling stond bij aankomst al klaar dus binnen een paar minuten stond ik weer buiten met een goed gevulde tas. Klaar om de zon op te zoeken met een goede fles wijn en veel lekkers.

Maris Piper take-away en thuisbezorgd

De voorgerechten hebben we samen gedeeld. Zo proefden we de Burrata met groene paprikasalsa en geroosterde korianderzaad, artisjok van de barbecue met knoflook aioli en de pittige Maris Piper steak tartaar van ossenhaas met Piment d’Espelette en Amsterdams zuur. Mooi glas wijn erbij –  Bodega Norton Altura White Blend – en je thuisrestaurant is compleet.

Maris Piper take-away en thuisbezorgd

Als hoofdgerecht hebben we het piepkuiken met geroosterde bloemkool. Deze gerechten verwarm je zelf nog even in de oven op 160 graden en dan kan het zo op je bord. Nog wat verse gechopte kruiden er overheen en klaar ben je.

Maris Piper take-away en thuisbezorgd

Last but not least de Maris Piper éclair! Deze goed gevulde romige éclair is om je vingers bij af te liken. Hij is wel wat machtig maar veel te lekker om te laten liggen.

Maris Piper take-away en thuisbezorgd

De vooruitzichten zijn sinds gisteravond redelijk positief voor de heropening van de horeca. Maar ook al kan een restaurant straks de deuren openen, dan nog is het in beperkte mate. Deze take-away menu’s zullen dan ook nog heel erg lang beschikbaar blijven vermoed ik. Het kan een dinerervaring in het restaurant nooit helemaal evenaren maar voor de time being is dit echt een heel goed alternatief.

Omdat de Breda group, waar Maris Piper onderdeel van is, meerdere restaurants heeft kun je bij Maris Piper Food Court ook de menu’s afhalen van de andere zaken. Dit zijn Pita, het nieuwe concept The Noodle Shop voor Chinese Dan Dan Noodles to go en voor de gelegenheid Maris Piper Frituur met Holtkampkroketten en frietjes stoofvlees. Voor Breda at Home kun je dan sinds een weekje weer terecht bij restaurant Breda.

Check voor nog meer thuisbezorgd of take-away in Amsterdam dit artikel.

Voor lekkere lentewijnen die je thuis kunt laten bezorgen kun je hier onze tips checken.