Gastrobar La Boqueria in Den Haag

Gastrobar La Boqueria in Den Haag

La Boqueria vind je in het Statenkwartier in Den Haag. Om de hoek van de Frederik Hendriklaan. Bij deze gastrobar eet je kleine gerechten uit de Spaanse keuken. Ze serveren de bekende tapas zoals tortilla, calamaris en gamba’s al ajillo. Maar er zijn ook uitgebreidere gerechten zoals de bavette of entrecote. Ook deze deel je hier lekker met elkaar.

Gastrobar La Boqueria in Den HaagWij krijgen een uitgebreide proeverij. We starten met een plankje met heerlijke manchego en charcuterie. Hier wordt de Norton Malbec Reserva 2016 geserveerd. Een krachtige volle rode wijn die heel goed past bij de manchego en alle vleesgerechten die we hebben besteld. De Malbec komt uit de Argentijnse Mendoza en is deels in eikenhouten vaten gelagerd. Een echte krachtpatser en dat is precies hoe ik mijn rode wijn graag drink. Heerlijk!

Gastrobar La Boqueria in Den Haag

We vervolgen ons diner met een gerecht van kip met knoflook en uiteraard mogen de albondigas hier niet ontbreken. Het hoofdgerecht is een bavette die geserveerd wordt met gegrilde groenten en heerlijke patatas bravas. Die blijven goed hoe vaak je ze ook eet.

Gastrobar La Boqueria in Den Haag

We zijn na deze uitgebreide proeverij eigenlijk al voldaan maar als afsluiter hebben ze nog een chocoladedessert voor ons in petto. Sueño de chocolat oftewel een chocolade droom. Een flinke bol witte chocolade wordt overgoten met warme chocoladesaus waardoor hij openbreekt.

La Boqueria

Willem de Zwijgerlaan 46A

Den Haag

Lees ook: Lunchen in Den Haag, restaurants in Den Haag of koffie spots in Den Haag.

Ben jij een echte wijnliefhebber? Check dan onze tips voor een wijnreis naar Barolo, Barbaresco, Champagne of Zuid-Afrika.

Gastrobar La Boqueria in Den Haag