Happyhappyjoyjoy: Blij, blijer, blijst

Happyhappyjoyjoy: Blij, blijer, blijst

De Amsterdamse Pijp is een kleurrijk restaurant rijker; Happyhappyjoyjoy Zuid op de Ceintuurbaan. Dit is alweer de derde vestiging van dit Aziatische concept restaurant met het idee om gerechtjes samen te delen. Shanghai, Hanoi en Bangkok waren nog nooit zo dichtbij, want bij Happyhappyjoyjoy draait het allemaal om Aziatische hapjes zoals dim sum, baos en curry’s. Mooi meegenomen; je kunt er afhalen, maar binnenkort kun je het ook thuis laten bezorgen.

Het eerste wat opvalt zijn de rode Happyhappyjoyjoy sierlijk geschreven neonletters aan de buitengevel en aan de muren binnen. Eenmaal binnen de drukke Oosterse prints op de muren en de plafonds met Aziatische paraplu’s. We zijn er op dinsdagavond en het is goed druk in de tweede week van dit net nieuw geopende restaurant. We worden vriendelijk ontvangen en er heerst een goede sfeer. Happyhappyjoyjoy: Blij, blijer, blijstOp de kaart zien we gerechten uit heel Azië, dus gaan we van alles wat proeven. Maar eerst wat drinken! Als eerste bestellen we een biertje uit Thailand: Singa bier. Mocht je liever een biertje uit Japan, Singapore of China willen bestellen dan kan dit ook. De wijnkaart is voornamelijk Europees, met een uitzondering van de Marlborough wijn uit Nieuw-Zeeland, een van onze favorieten.

Om te beginnen bestellen we een Thaise rode curry met jasmijn rijst (nr 81). Er staat dat deze pittig is, maar dat valt alleszins mee. De curry is vooral erg lekker en eerlijk is eerlijk: deze curry’s valt binnen de top 10 die we gegeten hebben in Nederland! Happyhappyjoyjoy: Blij, blijer, blijstNa de curry krijgen we de bao met pekingeend (nr. 23). Een bao is een gestoomde Taiwanese broodje; ik noem het altijd de Aziatische vorm van een hamburger. De bao is heerlijk! Het enige jammere is dat je dit gerechtje minder goed kunt delen, dus bestellen we er gewoon nog eentje (baos vanaf € 5 per stuk). Daarna volgt de dim sum. We gaan voor dim sum met coquille en garnalen (nr. 12). Je krijgt 3 stuks en ook dit smaakt naar meer. We sluiten af met pittige Chinese biefstuk met wortel, uien, knoflook en chili. Het leuke aan eten bij Happyhappyjoyjoy is dat je de gerechtjes in delen krijgt, zodat je nog meer kunt genieten van het eten en optimaal kunt delen. Daar worden we nou blij van.

Happyhappyjoyjoy is vooral voor groepen vrienden en collega’s erg schikt. Zoek je een restaurant voor een romantisch avondje uit met je vriend of vriendin, dan zou ik een ander restaurant adviseren. Leuk weetje: Happyhappyjoyjoy zuid heeft ook een private dining voor 16 personen.

Happyhappyjoyjoy South

Ceintuurbaan 256

Amsterdam

Lees ook: Shanghai Bistro, Escobar of Dimitri’s Amsterdam.