Chef Diego opent hamburgerrestaurant Diego’s in Rotterdam. Een droom die uitkomt!

Chef Diego opent hamburgerrestaurant Diego’s in Rotterdam. Een droom die uitkomt!

Vanaf nu kunnen wij onze tanden zetten in een echte Rotterdamse vleesburger van `dé burger koning’ Diego. Afgelopen weekend opende hij zijn eigen hamburgerrestaurant aan de Posthumalaan.

We kennen hem van de duurste hamburger ter wereld van maar liefst 2050 euro met Japanse dry aged Wagyu, Japans fruit tomaat, Remeker kaas, witte truffel, foie gras, Oosterschelde kreeft, en kaviaar. Bakker Edwin Klaasen van Desemenzo maakte het hamburgerbroodje van brioche met saffraan en bladgoud. Deze speciale burger staat niet op de kaart maar burgers zoals een Bugles burger met een kaassausje klink ook amazing voor de lekkere trek toch? Want zeg eens eerlijk, vinden we het stiekem niet heerlijk om een burger vol enthousiasme te dippen in een huisgemaakt kaassausje? Natuurlijk met een vers frietje erbij.

Wil je er een extra feestje van maken dan schenken ze er champagne van Piper Heidsieck bij. En denk je dat dit het was, vergeet het maar! Want als afsluiter kan je genieten van o.a. een overheerlijke brownie van Waldo, overladen met warme karamel, choco en Oreo crunch of van soft serve softijs met verschillende soorten sauzen en toppings. Nu mag je `uitbuiken met Diego`s’. Het zou een mooie slogan zijn, want de achternaam van deze burger chef is Buik!

 

Chef Diego opent hamburgerrestaurant Diego’s in Rotterdam. Een droom die uitkomt!

Diego Buik heeft twee jaar als souschef gewerkt bij Soho House in Londen. Hier ontstond zijn liefde voor de hamburger en is hij zich gaan specialiseren en verdiepen in de burger die niet standaard mocht worden. Het werd een burger van rund en kalfsvlees en deze werd verkozen in 2015 tot de beste hamburger van Rotterdam. Bij eetcafé Opa en later bij Stroom, zette hij zijn eerste gourmet burger op de kaart. In 2017 won hij een Guinness Book of Records met de duurste hamburger. Dit is ook de stap geweest om volledig voor zichtzelf te beginnen en voor verschillende bedrijven (o.a. Lassie) signature burgers te ontwikkelen.

 Chef Diego opent hamburgerrestaurant Diego’s in Rotterdam. Een droom die uitkomt!

Wat is lekkerder om je tanden in een vers brioche broodje ruwe handgedrukte rundvleesburger te zetten na een lange werkdag, om alle stress daar achter je te laten. Daar houden die hardwerkende stoere Rotterdammers wel van! Ik zeg; ga snel naar de kop van Zuid. Maak een keuze uit de vele creaties (vega) burgers en geniet. Want dit is werkelijk een droom voor je smaakpupillen! Enne, knoeien mag hè in Rotterdam. Vinden wij…

Diego`s

Posthumalaan 3

Rotterdam

Lees ook: Louise Petit in Rotterdam, Restaurants in Rotterdam en Brunchen in Rotterdam.