De nieuwste bezorgservice GUTS EXPRESS

De nieuwste bezorgservice GUTS EXPRESS

Restaurant GUTS heeft vorige week GUTS EXPRESS geïntroduceerd als nieuwe bezorgservice. De gerechten van Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer zijn stoer en uitgesproken. Dat ze gerechten met lef serveren heb ik afgelopen jaar al tijdens deze lunch kunnen ervaren.

Een aantal van die gerechten vind je nu ook terug in het GUTS EXPRESS menu zoals de paratha met lavascreme en wilde kruiden maar ook de tarbot van de BBQ. Deze gerechten kun je via Deliveroo laten bezorgen of je kiest voor de take-away optie en haalt je tasje op aan de Utrechtsestraat.

De nieuwste bezorgservice GUTS EXPRESS

We probeerden een aantal van de gerechten zelf uit. Als bite bij een glas wijn de oesters met kimchivinaigrette. En als voorgerecht de ceviche van harder met calamansi en groene paprika. Een top gerechtje. Heerlijk fris en super smaakvol.

De nieuwste bezorgservice GUTS EXPRESS

Ondertussen hebben we de eendenborst in de oven gezet om hem warm te houden. Je hoeft er zelf weinig aan te doen buiten de saus toevoegen als je hem serveert. De frisse salade van parelcouscous en gekonfijte eendenbout serveer je er koud bij. Ook dit gerecht is erg lekker. De madame jeanette zorgt voor een flinke dosis pittigheid in het gerecht maar ik hou daar wel van. Er worden flink wat kruiden gebruikt in de gerechten van GUTS en hierdoor zijn het ware smaakexplosies. Hou je nou niet van pittig dan moet je even opletten voordat je bestelt want ook in het nagerecht vinden we een pepertje. Je verwacht het niet maar de panna cotta van yoghurt heeft een pittige compote van tomaat en aardbei. Ik vind het super lekker, zeker met de verse verveine, maar wees alert.

De nieuwste bezorgservice GUTS EXPRESS

Bring your own bottle

Komende week mag de horeca weer open maar voorlopig blijft de delivery service gewoon beschikbaar. Daarnaast nog een move met lef. Als eerste restaurant in Nederland introduceert restaurant GUTS het “bring your own bottle” concept. Dit BYO zie je al een aantal jaar in Australië en nu zullen we zien of het in Amsterdam ook aanslaat. Tijdens een lunch of diner kun je vanaf nu je eigen fles wijn of andere drank meenemen. Per fles betaal je slechts 1 Euro aan kurkengeld. Je kunt het zo bont maken als je wil qua wijnen maar het moet natuurlijk wel passen bij de gerechten van GUTS. Dus voor de goede orde, flessen Canei, literpakken Liebfraumilch of Breezers zijn niet welkom in het establissement.

GUTS

Utrechtsestraat 6

Amsterdam

Lees ook: Breda at Home, de take-away van Maris Piper of de beste sushi van Amsterdam.