De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam

De horeca mag weer open en de zon laat zich zien dus we kunnen binnenkort het terras op! De restaurants en bars staan te trappelen om weer open te gaan en hebben hun terras dan ook helemaal corona-proof gemaakt. Dus reserveer alvast een tafeltje en hup naar buiten om vitamine D te pakken. De leukste nieuwste en gouwe ouwe terrassen in Amsterdam zetten we voor je op een rijtje:

Waterkant

De hele dag zit je hier lekker in het zonnetje met zicht op het water. Want niets is Amsterdamser dan borrelen aan de grachten. En hier is altijd reuring. Maar dan nu met gepaste afstand. Dat dan weer wel. Dit is echt een van de populairste terrassen in Amsterdam!

Pllek

De plek in Amsterdam Noord om vanaf de eerste lentedag tot aan de laatste herfstzon op het terras te zitten dat is Pllek. Het immens populaire stadsstrand is een heerlijke relaxte uitvalsbasis voor een zonnige dag. Hier heb je een klein beetje vakantiegevoel in je eigen stad. Vanaf het moment dat je het pontje op stapt om hier naartoe te varen waan je je al in een andere wereld.

Check ook de lijst met verwarmde terrassen in Amsterdam. Het winterterras is met heaters de plek om deze herfst nog lekker lang buiten te borrelen of lunchen.

Terrassen in Amsterdam
Pllek

Serre

Het terras van Hotel Okura Amsterdam is echt een hidden gem. Maar wat zit je hier fijn! Heerlijk rustig met zicht op de tuin en de gracht. Het terras is ruim opgezet en dat in Coronatijden wel zo prettig. Voor een lunch of diner (Bib Gourmand) in de avondzon is dit een uitstekend terras. Een tafel reserveren (verplicht) kan hier. En voor alle Covid-19 maatregelen zoals het menu checken via QR-code en gebruik van bijzettafels voor de service kijk je hier.

De leukste terrassen van Amsterdam
De nieuwe binnentuin van café De Tropen

De Tropen

Gloednieuw is het terras van De Tropen bij het Tropenmuseum. Aan het Oosterpark en achter het museum vind je deze nieuwkomer. Je zit hier heerlijk rustig bij de vijver dus ga vooral op onderzoek uit en ontdek dit verborgen terrasje.

De leukste Corona-proof terrassen in Amsterdam 2020
Edel by Dennis

Edel by Dennis

Hier zit je heerlijk aan het water. Op dit ruime terras is altijd wel een plekje te vinden. Sinds het team van Daalder Edel vorig jaar omdoopte tot Edel by Dennis is er veel veranderd. De gerechten van Dennis Huwaë zijn super goed dus dit is een perfecte spot voor een lunch op het terras of in de zomer een diner in de avondzon. En Edel heeft nieuw terrasmeubilair dus deze spot wil je zeker zelf proberen.

Marie in hotel de L’Europe

De sfeer van de Franse Riviera is een klein beetje bereikbaarder geworden door de komst van Marie. Vorig jaar heeft dit iconische terras van hotel De L’Europe een complete re-styling ondergaan en ziet er op en top uit. De perfecte spot voor oesters en een koel glas Sancerre.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
IJver

IJver

Het binnen-buiten terras van IJver wordt met shifts gewerkt maar op het terras midden op de enorme werf zijn meer mogelijkheden. Daar kun je zo lang als je wil borrelen mits je gepaste afstand bewaard. De menukaart is wat beperkter dan voorheen maar een leuke toevoeging is de Pizzaria Foodtruck waar je een lekkere pizza kan scoren.

WesterVilla

Op een steenworp afstand van het Westerpark is WesterVilla geopend. Een boutique hotel met restaurant en een heerlijk zonnig terras. Hier ben je even helemaal weg van de drukte van de stad. En ook hier is ruimte genoeg om 1,5 meter van elkaar vandaan te blijven.

De leukste terrassen in Amsterdam 2020
Westervilla

De Kanarie club

Aan de zijkant van de Foodhallen Amsterdam vind je De Kanarie club. Op dit beschutte terras zit je al vanaf de eerste lentedagen heerlijk in de zon. Dit is een fijne plek voor een gezellige borrel. Op de borrelkaart vind je lekkere dingen zoals bruchetta’s, rucolakaaskroketjes met truffelmayo en nacho’s.

Winehouse SOMM

Voor een goed glas wijn rond borreltijd moet je bij Winehouse SOMM zijn. In de Baarsjes is deze verborgen parel de plek om op het terras neer te strijken. En als het weer het toelaat dan zou ik hier vooral ook blijven dineren want de gerechten zijn top en de keuzes op de wijnkaart eindeloos.

Terrassen in Amsterdam
Winehouse SOMM

Bar Kantoor

Dit terras vind je in het Westerpark. Een ruim opgezet terras met gezellige groene stoelen. Helemaal een met de natuur. Op de kaart tref je vooral biologische producten. Dat geldt niet alleen voor het eten maar ook de frisdranken, biertjes en wijntjes. Een tafel reserveren doe je via deze link. Opvallend is de introductie van hun coole gadget Corrie. Deze op afstand bestuurbare serveerwagen komt straks je drankjes en gerechten aan tafel brengen. Als dat niet Corona-proof is?

De leukste Corona-proof terrassen van Amsterdam
Bar Kantoor

Hangar

Aan ruimte geen gebrek in Amsterdam-Noord. Bij Hangar kunnen ze op het terras  dan ook prima uit de voeten met de 1,5 meter regels. Op het ruime terras heb je meer dan genoeg plek om op gepaste afstand met elkaar te lunchen, dineren of te borrelen.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
Hangar

Karavaan

Aan het Kwakersplein in Amsterdam West is Karavaan geopend. Een gezellige all day zaak met een killer terras. Hier zit je goed vanaf het eerste koffietje in de ochtend tot aan een gezellige borrel aan het begin van de avond.

Bar BAUT

Het populaire BAUT heeft een permanente locatie gekregen in Amsterdam Oud Zuid. Bij Bar BAUT zit je eigenlijk de hele dag goed voor een koffietje, lunch, borrel of diner. Het terras is extra ruim opgezet en voorzien van heaters. Helemaal Corono-proof!

De leukste terrassen van Amsterdam 2020
Bar Kantoor

Het Paardje

Een absolute classic in De Pijp. Hier is het altijd dringen geblazen maar deze zomer zal ook hier het nodige worden aangepast. De zon schijnt hier nog steeds de hele middag en avond en dat maakt het – met gepaste afstand – de ultieme borrelplek van het Gerard Douplein.

De leukste terrassen in Amsterdam 2020
Morgan en Mees

Morgan en Mees

Vanaf de eerste zonnestralen is het hier gezellig op het semi overdekte terras. Een hele leuke spot voor lunch, borrel en diner.

Tolhuistuin

Amsterdam Noord heeft veel grote terrassen en hier zit je dus met alle gemak 1,5 meter uit elkaar. Bij Tolhuistuin hebben ze met deze nieuwe opstelling nog steeds plaats voor 60 couvert op het balkon en beneden 100 zitplaatsen. Dus daar moet altijd wel een plekje voor jou tussen zitten. Reserveren is verplicht en kan via deze link. Het concept is deze zomer vernieuwd en ze serveren nu uit hun nieuwe keuken Aziatische Streetfood gerechten met af en toe oud-hollands tintje. Inclusief ruime keuze uit vegetarische en vegan gerechten.

De leukste corona-proof terrassen in Amsterdam
Tolhuistuin

Dit zijn onze favoriete terrassen in Amsterdam. Staat jouw favo plek er niet bij? Tip ons dan via info@thecitizen.nl

Lees ook: de leukste staycationtips voor vakantie in eigen land, strandtenten aan de Nederlandse kust of strandtenten in Noordwijk.

Voor tips in Amsterdam check dan: Lekker lunchen op het terras in Amsterdamrestaurants in Westerpark, restaurants in de Jordaan en restaurants in Amsterdam Oost.