Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

Soenil Bahadoer is chef en eigenaar van De Lindehof in Nuenen. Het restaurant is met twee Michelinsterren bekroond en behoort tot de absolute top van de gastronomie in Nederland. Al 25 jaar zwaait Soenil Bahadoer de scepter in De Lindehof en dit jubileum wordt dan ook flink gevierd. Met toffe events en natuurlijk de lancering van zijn kookboek “Spicy Chef”. Als klap op de vuurpijl is Soenil ook nog uitgeroepen tot chef van het jaar. Een fantastische waardering voor zijn harde werk. 

Soenil-Bahadoer-De-Lindehof-Nuenen

De chef is hot kunnen we dus wel stellen. Met zijn Surinaams-Hindoestaanse roots heeft Soenil in de loop der jaren een stijl ontwikkeld die uniek is in Nederland. Hij wordt geroemd voor de bijzondere smaken en combinaties die hij in zijn gerechten brengt. Allemaal door het gebruik van veel exotische kruiden en specerijen.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

Jaren geleden heb ik al eens bij De Lindehof in Nuenen gegeten maar sindsdien is er veel veranderd. Alle reden dus om eens terug te keren en de nieuwe stijl van Soenil te ervaren. We nemen de Toque Blanche en laten ons volledig in de watten leggen. De vele amuses waar we de avond mee beginnen zijn een feestje voor onze smaakpapillen. Zonder alles te verklappen zullen we een tipje van de sluier oplichten. Een van de favorieten is de barra met aardappelchutney. Maar ook de frita van kabeljauw en aubergine maakt indruk.

Het zijn deze fantastische smaaksensaties waarvoor je naar het restaurant van Soenil Bahadoer komt. Onder het genot van een bijzonder mooi glas Bollinger PN VZ15 champagne gaan we naar de volgende bite. Gemarineerde scheermes met aromaten van gepofte tomberrie, ramanas en lemmetje wordt getopt door een crème van knol en curry en een schuim van kokos masala. Wederom geweldig.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

Na negen amuses zijn we zeker opgewarmd en vervolgen we met ons voorgerecht. Dit is een duo van krab, langoustine en avocado. Op het ene bord een remoulade van krab met avocado en op het andere bord gebrande langoustine met spitskoolrendang, schuim van schaaldieren phulauri, ingelegde gember, lemmetje, crème van spitskool en Anna Dutch kaviaar. Super smaakvol en perfect in balans.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

Een waar genot is de zeeduivel met miso en doperwten. Een gerecht met subtiele smaken van doperwten miso, dashi, miso gelei en gefermenteerde nage van tomaat specerijen. De begeleidende wijn is een mooie rosé uit Toscane. “Il Rosé di Casanova” van het huis La Spinetta. Deze wordt gemaakt van 50% Prugnolo Gentile & 50% Sangiovese.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

We lassen een kleine pauze in met een alcoholvrije cocktail. Een verfrissende oppepper van passievrucht, lapsang souchong en pimento. Deze wordt geschonken bij de zeebaars met moksi en rode curry. Een briljant gerecht. De invloeden van zijn roots komen hier helemaal terug. Het gerecht zit bomvol smaakmakers uit de Surinaamse en Hindoestaanse keuken zoals tayerblad, rode curry, kokos, sopropo, moksi alesi, urdi bonen en Surinaamse pinda. Love it!

Soenil-Bahadoer-De-Lindehof-Nuenen

We mogen mevrouw Bahadoer dankbaar zijn dat ze haar zoon op culinair gebied zo veel heeft geleerd. Deze maand lanceerde Soenil Bahadoer, ter ere van zijn 25-jarig jubileum, zijn boek Spicy Chef. Hij droeg het eerste exemplaar op aan zijn moeder en dat is natuurlijk niet zomaar. Het kookboek staat vol met fijne recepten zodat we nu ook thuis aan de slag kunnen met Soenils kruiden en specerijen. We gaan zijn gerechten natuurlijk nooit evenaren maar we kunnen een goede poging doen nietwaar?

Soenil-Bahadoer-De-Lindehof-Nuenen-Bahadoer-De-Lindehof-Nuenen

Het menu staat als een huis en prikkelt onze zintuigen bij ieder gerecht. Ook de wijnen zijn ontzettend goed gekozen. Een van de wijnen die bij blijft is de Zuid-Afrikaanse Aslina by Ntisiki Biyela. Een blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Een prachtig glas met een bijzonder verhaal.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

We proeven dit powerhouse bij ons hoofdgerecht van Wagyu met een kruidentartelette gevuld met dahl, pomtayer en kouseband, een crème van kousenband en saus van sambai azijn.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

Meer dan voldaan sluiten we af met een dessert van vanille soufflé, sorbet van perzik, cake van djeera, mousse van yuzu en mascarpone en schuim van ponzu. Ons diner bij De Lindehof was spot on. Fantastische originele gerechten en dito wijnen. Een belevenis waar je graag voor afreist naar het pittoreske Nuenen.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

De Lindehof

Beekstraat 1

5671 CS Nuenen

Lees ook over restaurant 212, Bord’Eau of MOS Amsterdam.

Dineren bij spicy chef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen