De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam

Westerpark is sinds een paar jaar uitgegroeid tot een van de leukste en hipste wijken van Amsterdam. Er gebeurt veel en er openen onwijs veel leuke restaurants. Dit zijn momenteel de leukste restaurants in Westerpark:

Primi

Een klein en knus restaurant op de hoek van de Van der Hoopstraat met de Groen van Prinsterenstraat. Zoals het hoort start je hier met een aperitivo. Volgens goed Italiaans gebruik serveert eigenaar Valerio wat lekkere appetizers bij je aperitief. Daarna kun je je te buiten gaan aan de lekkerste antipasti en pasta’s met een goed glas Italiaanse wijn erbij. Top plekje!

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Mossel & Gin

Mossel & Gin

Met een heerlijk terras een van mijn favoriete plekjes bij de Westergasfabriek Al is de keuze op de kaart wat beperkt dit blijft een top adres voor een lekkere zomeravond. Met een goed glas wijn of GT in je hand en je wil je hier eindeloos blijven.

Bar Kantoor

Een nieuwkomer op het Westergasterrein. Deze bar en restaurant hoort bij het Conscious hotel dat dit voorjaar opende. Op de kaart vind je hier vooral veel biologische producten. Dat geldt niet alleen voor de gerechten maar ook voor de wijn. Het restaurant is binnen hip en stylish en in de zomermaanden zit je hier perfect op het zonnige terras.

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Bar Kantoor

Pendergast

Vleesliefhebbers zijn hier aan het juiste adres bij dit smokehouse en BBQ-restaurant. Een eenvoudig restaurant maar met geweldig goed vlees. Voor een flinke portie Amerikaans Angusrund en ribs moet je bij Pendergast zijn.

Café restaurant Amsterdam

Al jaren een klassieker. Je eet hier gerechten uit de Franse keuken, puur en zonder opsmuk. Het restaurant is gevestigd in de oude watertoren en daarmee een interessante en unieke locatie. Op zomerse dagen zit je hier lekker buiten aan het water of onder de gezellige pergola.

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Primi

Morgan & Mees

Op de rand van het stadsdeel maar nog net in Westerpark. Bij Morgan & Mees komen we graag voor lunch, borrel en diner. Het eten is goed, de wijn ook en oh en we houden van dit interieur.

Bacco

Nog een leuk Italiaans restaurant in Westerpark. Het kan niet op. Bij deze Vinoteca eet je toegankelijke traditionele gerechten uit de Italiaanse keuken. Waar ik hier vooral enthousiast over ben is de goede wijnkaart. Ze schenken veel wijnen per glas, het is betaalbaar en vooral erg lekker. Lees hier meer over Bacco.

Italiaans restaurant en wijnbar Bacco in Westerpark
Bacco

Café Nassau

Een typisch buurtrestaurant. Perfect om even een hapje te gaan eten. Niet pretentieus maar gewoon gezellig. Op de kaart vind je voornamelijk Italiaans georiënteerde gerechten. Aanrader hier is om je diner af te sluiten met een sgroppino!

Lees ook: De beste restaurants van de Jordaan, terrassen in Amsterdam en dineren in de avondzon.