Restaurants in Rotterdam

De horeca in Rotterdam is booming en er komen echt steeds meer leuke restaurants bij. Super veel keuze dus. Maar waar eet je nu echt lekker, zit je ook nog eens leuk of waar hangt die vibe die de zaak net even interessanter maakt? Wij hebben onze favoriete restaurants in Rotterdam van dit moment voor je op een rijtje gezet.

1. Restaurant De Jong – Bij De Jong is het altijd een feestje op je bord. Plaatjes zijn de gerechten hier. Wekelijks word je hier verrast met nieuwe gerechten waarbij de hoofdrol is weggelegd voor seizoensgroenten, kruiden en leuke bloemetjes. Het groenten menu is hier de absolute aanrader maar je kunt uiteraard ook hele mooie vlees- en visgerechten krijgen.

2. HMB Restaurant – Een van de fijnste restaurants in Rotterdam. In het enorme pand “de Rotterdam” – ontworpen door niemand minder dan Rem Koolhaas – lunch en dineer je met fenomenaal uitzicht over de Maas en skyline van Rotterdam. Maar niet alleen voor het uitzicht is deze zaak een must try. De gerechten zijn hier om je vingers bij af te likken. Het zijn allemaal kleine gerechten dus een goed excuus om extra veel verschillende dingen te proeven.

HMB Restaurant Rotterdam
HMB Restaurant

3. Restaurant Joelia – Een culinaire trip of gewoon lekker all the way. Bij Joelia is het een en al verleiding. Het is een ware belevenis om bij deze charmante dame te dineren.

4. Opporto – In de prachtige Hofbogen vind je dit seafood & grill restaurant. In het mooie en warm ingerichte pand eet je de lekkerste seafood plateaus en een heerlijke Portugese cataplana. Een must try voor seafoodliefhebbers.

5. In de keuken van Floris – Floris kookt in zijn restaurant per dag een vast menu van 8 of 9 gangen. Zelf je gerecht kiezen is er dus niet bij maar je kunt je met een gerust hart laten verrassen door deze chef. Alle gerechten die zijn keuken verlaten zijn top en zoals hij het zegt: ze zitten bomvol eetmotie.

6. CEO – Baas van het vlees wordt gezegd. En of. De mooiste stukken vlees passeren hier de revu. Het is lastig kiezen want ze hebben het allemaal: Black Angus USA, Ierse Angus, Ocean Black Angus uit Nieuw-Zeeland en Wagyu uit Kobe Japan. Gewoon een kwestie van vaak teruggaan dus om gewoon alles te kunnen proeven.

FG Food Labs Rotterdam
FG Food Labs

7. FG Food Labs – Nog een fijne zaak van François Geurds. Deze man doet goede zaken in Rotterdam. Hier wordt je meegenomen op een culinaire reis op sterrenniveau. In hun eigen smaaklaboratorium experimenteren ze tot ze perfectie op het bord krijgen. Een avond hier is een ware belevenis.

8. Bistrot du Bac – Hier waan je je in een Parijse bistro met de bekende bistro stoeltjes, wit linnen op de tafels en de Franse prenten aan de muur. Bij Du Bac lunch en dineer je met klassieke Franse gerechten zoals escargots, oesters, boudin noir en crème brûlée.

9. Restaurant Amarone – De naam zegt het al, hier veel liefde voor die heerlijke Italiaanse rode wijn. De wijnkaart biedt dan ook keuze uit meer dan 30 Amarones en daarnaast overigens nog een heel scala aan andere mooie wijnen. De gerechten komen overwegend uit de klassieke Franse keuken waarbij opvallend veel met truffel wordt gewerkt. En dat combineert natuurlijk weer fenomenaal met die Amarone. Love it!

Restaurant Oliva Rotterdam
Restaurant Oliva

10. Restaurant Oliva – Al jarenlang een favoriet van onze redactie. Bij deze fijne Italiaan zit je niet alleen super gezellig maar eet je heerlijke pure en eenvoudige gerechten. Huisgemaakte pasta’s, bruchetta’s, antipasti, de tagliata het is allemaal even lekker.

11. Ayla – Hier tref je een mix aan van veel verschillende Mediterraanse invloeden. Denk Barcelona, Beirut, Casablanca en een beetje Sevilla. Deze sfeer vind je niet alleen terug in het interieur maar ook de in de gerechten en de cocktails.

12. New York Basement – Dit restaurant vind je in het souterrain van Hotel New York. Het is kleiner en intiemer dan het grote restaurant op de begane grond. Een leuke plek dus om te dineren maar het is ook een hele leuke spot voor een cocktailtje aan de bar.

Restaurants in Rotterdam
In de keuken van Floris

13. De Matroos en het Meisje – Hier is het eten wat de pot schaft of leuker gezegd hier eet je volgens het Table d’hôte principe. De chef verrast je hier steeds weer met nieuwe creatieve en kleurrijke creaties.

14. Fish Market – Seafood gallore: vis van de dag, schaal-en schelpdieren, een oesterbar het is er allemaal in overvloed en kakeltje vers. Om van te watertanden.

HMB Restaurant Rotterdam
HMB Restaurant

Lees ook: Nieuwe restaurants in Rotterdam, terrassen in Rotterdam of wijnbars in Rotterdam.