Restaurants in Amsterdam Oost

Restaurants in Amsterdam Oost

In Amsterdam Oost vind je heel veel goede en gezellige restaurants. Naast de bekende en gevestigde orde ook een paar nieuwkomers. Dit zijn onze favorieten:

The Lobby Fizeaustraat

Bij The Lobby zit je eigenlijk altijd goed. Dit is een top plek voor lunch en diner. Op de kaart mooie a la carte gerechten die regelmatig wisselen en Sommelier Midas zorgt voor een uitstekende wine pairing. En ook het interieur is hier een lust voor het oog. Reden genoeg om een keertje naartoe te gaan. Een 4-gangen menu komt hier op € 52,-.

Jacobsz

Dit is een van mijn favoriete restaurants in de stad. Echt de moeite waard om voor naar Amsterdam Oost te fietsen als je het mij vraagt. Je hebt hier altijd een warm welkom en de gerechten zijn om te smullen. Met een goed glas wijn erbij kan je diner in deze gezellige zaak niet stuk. In 2017 won Jacobsz de award Prijs Plezier van GaultMillau voor de mooie balans tussen de menuprijs en de kwaliteit van de gerechten. Je kunt hier natuurlijk echt wel flink uitpakken met extra mooie wijnen maar dit restaurant blijft toegankelijk.

Restaurants in Amsterdam Oost
Restaurant De Kas

De Kas

Lang voordat andere restaurants in de stad een eigen kwekerij kregen was daar al restaurant De Kas. De oude kweekkas Amsterdamse kwekerij werd in 2001 omgetoverd tot restaurant waarbij een deel van de kwekerij bewaard bleef. Zoals je wel kunt verwachten eet je hier zo veel mogelijk gerechten die als basis producten uit de kas hebben. Veel groenten op je bord dus, aangevuld met vlees en vis. Een 5-gangenmenu is hier €57,-.

Bar Bukowski

De horecagroep de 3 Wijzen uit het Oosten hebben de straten van Oost behoorlijk tot leven gebracht de afgelopen jaren. Bar Bukowski is onze favoriet voor lunch. Het hoekpand aan de rand van het Oosterpark springt meteen in het oog. In de zomermaanden zit het terras vol en bruist het hier. Ze serveren ontbijt en lunch, in de avonduren slechts bar snacks en grote bellen Gin & Tonic. Aanraders voor de lunch zijn hier de flamküchen, salades en avocado met een gepocheerd eitje op toast.

Restaurants in Amsterdam Oost
Bar Bukowski

Ristorante Enoteca Pepenero

Op een steenworp afstand van de Amstel vind je Pepenero. Een echt Italiaans restaurant met een menukaart bomvol klassiekers. Van een mooie vitello tonato tot een heerlijke melanzane alla parmigiana en risotto met truffel. Ook een echte aanrader is Spaghetti met Italiaanse cherry tomaten en verse basilicum, aan tafel geflambeerd met Brandy Vecchia Romagna in een grote parmezaanse kaas.

Restaurant C

Bij Restaurant C is de menukaart opgebouwd aan de hand van de temperatuur van de bereidingen. C staat namelijk voor Celsius. Zo eet je er per gang een gerecht uit de verschillende temperatuurzones. Zo komen vele bereidingstechnieken aan bod en krijg je een mooi gevarieerd menu. Aanrader is hier ook de Chefs Table waarbij je dus aan de keukenbar zit en de chefs je gerecht voor je neus bereiden. Lees hier meer over de Chef’s table.

Dimitri’s

Liefhebbers van de Mediterraanse keuken met Arabische invloeden zitten goed bij Dimitri’s. Deze spot is leuk voor een toegankelijk diner. Laat je tafel hier vol zetten met de heerlijke mezze van chef Ray Drisdale. Keuze genoeg op de uitgebreide kaart.

Restaurants in Amsterdam Oost
The Lobby Fizeaustraat

Rijsel

In een zijstraat van de Weesperzijde vind je Rijsel. Hier eet je uit de Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen. Hier geen hippe Franse stijl maar pure gerechten zonder opsmuk of no-nonsense eten zoals ze het zelf noemen. Check hier vooral ook de heerlijke kippetjes van de rotisserie.

Wilde Zwijnen

De naam is wat misleidend want hier eet je niet alleen stoere vleesgerechten maar ook mooie visgerechten en vegetarische gerechten. Dit restaurant bestaat inmiddels 9 jaar en is nog steeds erg populair. Ze serveren mooie gerechten voor een prima menuprijs. Voor 3 gangen betaal je hier €31.50. Next door vind je ook Eetbar Wilde Zwijnen voor informelere shared dining.

Restaurants in Amsterdam Oost
Persijn

Persijn

In het restaurant het recent geopende hotel QO Amsterdam eet je uit de Dutch Cuisine. Op het dak van het hotel bevindt zich de kas waar zo veel mogelijk groenten, kruiden en zelfs forel voor Persijn worden gekweekt. De signature dish is de tomaat. Oftewel de Dutch Caprese van tomaat, mozzarella en basilicum. Op de eerste zondag van de maand organiseert Persijn een gezellige boozy brunch die ook erg leuk om een keer te proberen.

 

Gallizia Bar

Eigentijds Italiaans eet je bij Gallizia Bar in de levendige Javastraat. Start je diner met een mooie selectie antipasti en vervolg daarna met een van de vele pasta’s of risotto. Op de wijnkaart prijken ook alleen maar Italiaanse wijnen. Maar kiezen tussen Barbera, Valpolicella en een mooie Nebbiolo blijkt toch stiekem nog last kiezen. Voor take away is de naastgelegen Gallizia Deli ook een aanrader.

La Vallade

Kneuterig Frans zonder enige opsmuk. Dit restaurant aan de rand van Amsterdam Oost is niet zo heel erg bekend bij het grote publiek en velen houden dit adres graag onder de radar. De chef maakt hier dagelijks een ander menu dus je eet hier wat de pot schaft. Op maandag maakt de chef een louter vegetarisch gerecht.

Lees ook: De leukste restaurants in Westerpark, Franse restaurants of restaurants aan Zuidas.