Fête du Champagne winterfestival in Amsterdam

Fête du Champagne winterfestival in Amsterdam

Fête du Champagne was deze zomer een groot succes in het Rembrandtpark. Het Champagnefestival krijgt daarom een vervolg in de winter. In de Zuiveringshal van het Westergasterrein welteverstaan. Een bekende plek voor de organisatoren want later deze maand wordt ook het Amsterdam Wine Festival hier door hen georganiseerd.

Van 29 november tot en met 1 december kun je tijdens Fête du Champagne winterfestival drie dagen lang Champagne en Crémant drinken. Wie wil dat nou niet?

De Champagnehuizen

De namen van de grote champagnehuizen worden in oktober bekend gemaakt maar er zullen genoeg luxe huizen zijn om uit te kiezen. Fans van Biodynamische natuur champagne kunnen naar hartenlust proeven bij Bonnet-Ponson.

Boetiek Champagne

Geloof je alle grote namen wel en wil je liever wat nieuws ontdekken? Dan zijn er een aantal boetiek champagnehuizen. Afgelopen editie was bijvoorbeeld Jerome Champagne aanwezig. Bij deze stand stonden de wijnmakers om zelf hun champagnes te laten proeven en het verhaal achter de champagne te vertellen. Dat maakt de tasting natuurlijk extra leuk!

Met gezellige chansons, Franse foodstands, een workshop sabreren en een jeu de boule baan zijn er weer genoeg ingrediënten om de winter editie van Fête du Champagne tot een succes te maken.

Tickets kunnen gekocht worden EUR 15,-. Je krijgt hierbij een coupe Crémant om mee te starten.

Check voor meer info de website van Fête du Champagne winterfestival: https://feteduchampagne.nl/

Openingstijden
Vrijdag 30 november: 15:00 – 01:00 uur
Zaterdag 31 november: 13:00 – 01:00 uur
Zondag 1 december: 13:00 – 22:00 uur

Ga je liever zelf een weekend naar de Champagne streek? Lees dan hier mijn tips om uitgebreid te proeven, de leukste hotels en restaurants.

Fête du Champagne Winterfestival

Zuiveringshal Westergasfabriek

Amsterdam

Lees ook onze tips voor: Een weekend in de Champagneop wijnreis door Zuid-AfrikaBarolo of Barbaresco.