Dineren in de avondzon in Amsterdam

Dineren in de avondzon - Amsterdam

Wat een heerlijke zomer! Met deze zomerse temperaturen kunnen we al weken eindeloos terrashangen. Ik vind het altijd extra genieten als je na je werk nog tot in de late uurtjes buiten kunt zitten in de avondzon. Die terrassen zijn schaars dus we delen hierbij onze favorieten om te dineren in de avondzon.

Serre

In de tuin van hotel Okura zit je helemaal goed op het terras van Serre. Heerlijk relaxed met uitzicht op de gracht is het hier heel goed toeven tijdens deze zwoele zomeravonden. Dineren doe je hier op niveau want dit restaurant is met een Bib Gourmande bekroond.

Dineren in de avondzon - Amsterdam
Hangar

Hangar

Met een weids uitzicht over het IJ heb je hier de hele dag zon. Tijdens deze zomerse avonden heb je hier snel al wat extra verkoeling wat het hier al snel extra aangenaam maakt. Ricardo van Ede is net weer terug bij Hangar dus met die culinaire invulling van je diner is het hier dik in orde.

Girassol

Hier dineer je met typische Portugese gerechten zoals Gambas à alho, Cataplana de bacalhau en Pastel de nata. Met zicht op de Amstel is hier ook genoeg reuring en is dit bovendien de perfecte uitvalsbasis na een boottripje. Want vanaf het water meer je zo aan en schuif je aan op het terras.

Strandzuid 

Al 10 jaar een bekende plek in Zuid waar je tot laat in de zon zit. Vorig jaar is Strandzuid in nieuwe stijl heropend en flink uitgebreid. De sfeer is easy going en dat vind je terug in de kaart. Met beach bowls, salades en gerechten van de Josper. Bestel er een glaasje MIP Rosé bij en ga lekker achteroverleunen.

Terrassen in Amsterdam
Strandzuid

Stork

De seafoodplateau’s vliegen je hier om de oren. Stork is een van de fijnste visrestaurants van Amsterdam en als bonus krijg je hier een waanzinnig uitzicht over het IJ. Tot de laatste uurtjes pik je hier dat avondzonnetje nog mee.

Marathonweg 

Op steenworp afstand van Zuidas is dit een plek waar zakenlui en bewoners van Zuid elkaar treffen. Hier heerst vooral een ons kent ons sfeertje. Ondanks dat je hier in het sjeike Zuid zit is de menukaart heerlijk toegankelijk gebleven.

 

Dineren in de avondzon - Amsterdam
Serre foto: Diederik van der Laan / Photo Republic.

The Harbour Club

Je moet er een klein stukje voor de stad uit maar dan krijg je er een top plek voor terug. Hier zit je de hele dag heerlijk in de zon. Een setting met wit wapperend linnen op de tafels, oesters, sushi of een mooi plateau fruits de mer en royaal gevulde glazen.

Mossel en Gin

Een van mijn favoriete plekjes in Westerpark en dat komt met name door het terras en sympathieke bediening. De naam verraadt al welke gerechten en drankjes de menukaart domineren. Dus hou je hier niet van, dan wordt de keuze wat beperkt.

George Marina

De nieuwste vestiging van de George groep vind je aan de Spaklerweg. Vanaf het riante terras heb je uitzicht op de kleine haven dus er is genoeg te zien. Op de dinerkaart vind je vooral veel seafood en sushi. Lekker lichte gerechten dus voor de warme zomeravond.

Lees ook: Franse restaurants en terrassen in Amsterdam.