Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens Amsterdam

Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens Amsterdam

Brasserie Carstens opent begin 2019 haar deuren in het Park Plaza Victoria Amsterdam. Het iconische hotel recht tegenover het Centraal station is recent flink onder handen genomen en is klaar voor een nieuw tijdperk.

Het hotel is een samenwerking aan gegaan met Maik Kuijpers. Deze jonge top chef werkte maar liefst 13 jaar voor De Librije*** en vervulde zelfs de positie van Executive Chef. Een jaar geleden maakte Maik bekend dat hij toe was aan een nieuwe stap en het sterrenrestaurant ging verlaten. Daarna bleef het lang stil maar nu kunnen we dan eindelijk delen waar deze concept chef aan heeft gewerkt.

Met Brasserie Carstens wil Maik een toegankelijke plek creëren waar je de hele dag door goed kunt eten zonder al te veel poespas. Mooie verrassende ingrediënten van Nederlandse bodem moeten zijn klassieke gerechten van een twist voorzien. Denk hierbij aan de Ceasar salade die met biologische boerenkool wordt gemaakt in plaats van Romaine sla. Een tikje stoerder dus dan het origineel.

Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens AmsterdamVerder ga je op de menukaart van Carstens veel producten terugvinden uit de Noordzee en veel ingrediënten van de bekende in Baambrugge gelegen boerderij Lindenhoff. Al dit moois moet natuurlijk goed begeleid worden. De wijnen komen van wijnmakers met een Hollandse connectie en de lokale bieren van ambachtelijke brouwerijen. Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens Amsterdam

De laatste keer dat ik de gerechten van Kuijpers mocht proeven was ik erg onder de indruk. Dus ik ben zeer benieuwd naar zijn nieuwe concept. Vol verwachting kijk ik uit naar de opening!

De naam Carstens
Waar komt deze naam vandaan? Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 zelfs is verfilmd.

Brasserie Carstens Amsterdam

Damrak 1-5

Amsterdam

Lees ook: Lars Amsterdam, Winehouse SOMM, Daalder en Maris Piper.