Aziatische restaurants in Amsterdam

Aziatische restaurants in Amsterdam

Wat is er nu lekkerder dan tijdens deze regenachtige koude dagen wegdromen over tropische bestemmingen. Parelwitte stranden, nieuwe plekjes ontdekken en hartverwarmend eten. Precies, dan denk je aan Azië.

Het liefste zouden we allemaal direct het vliegtuig instappen om een paar weken te overwinteren op Bali of in Thailand. Aangezien dat nu niet voor iedereen is weggelegd hebben we speciaal voor de thuisblijvers een fijne lijst met Aziatische favorieten in Amsterdam hebben samengesteld. Ook leent de Aziatische keuken zich perfect voor Dry January. Een heerlijke pot Jasmijnthee gaat vaak naadloos samen met spicy gerechten.

Shanghai Bistro

Aziatische street food vindt je op zijn best in de Shanghai Bistro. Zelf noemen ze zich een Aziatische snackbar. Dat is wel erg gechangeerd gezien de top kwaliteit van de gerechten. Kies bijvoorbeeld een van de gestoomde broodjes. Bijvoorbeeld met gamba en XO saus of met knapperig buikspek en hoisin saus. Naar ook de kabeljauw met kokos limoensaus is te lekker of de gember en sesam geglaceerde kip. Voor diegene die geen keuze kunnen maken biedt de Chef een selectie van 6-gerechtjes voor € 27,-. Leuk om eens binnen te lopen! Ook tijdens de maandelijkse Buns & Beers avonden.

Shanghai Bistro is verfrissend en weet te verrassen

 

Yamazato*

Heb je het over de beste sushi van Amsterdam dan kom je uit bij Yamazato*. Alleen beste kwaliteit verse vis is hier goed genoeg. Het is hier vooral heel leuk om aan de counter plaats te nemen. Hier zit je aan een lange de bar waar de chef speciaal voor jou de beste sushi bereid.

Daarnaast serveren ze bij Yamazato traditionele gerechten uit de Kaiseki keuken. Wat denk je van gegrilde kreeft gereserveerd met yuzu miso saus of gegrild dungesneden Wayu rundvlees met verse groenten. Hier dineren is echt een bijzondere ervaring.

 Aziatische restaurants in Amsterdam

New King

Voor liefhebbers van Mandarijnse specialiteiten is New King echt een aanrader. Midden op de Zeedijk in het hart van de stad vindt je dit moderne restaurant. In de etalage prijken de pekingeenden en kleine speenvarkens. Dat belooft al veel goeds. Specialiteiten om niet te missen zijn de dim sum. Hiermee zou je al een lunch maaltijd kunnen samenstellen. Vergeet hierbij de gestoomde broodjes met pekingeend en hoisin saus niet! Of de traditionele garnalen sesam toast. Tussen de hoefgerechten vindt je vele heerlijke kip, biefstuk en spareribs varianten. Maar neem ook eens de kikkerbilletjes in pikante saus of een van de heerlijke lamsspecialiteiten. Echt de moeite waard om voor om te rijden.

 

Bo Nam

Bo Nam is typisch zo’n restaurant wat, op een goede manier, authentieke Vietnamese gerechten brengt maar dan met een internationaal tintje. Het is een concept opgericht door Amsterdamse horeca entrepreneurs, waaronder horeca grootheid, Casper Reijnders. Het interieur is net als de bediening en gehele entourage lekker toegankelijk. Het eten daarentegen van hoge kwaliteit. Naast de menu’s van de Chef kan je hier ook a la carte helemaal je Vietnamese hart ophalen. Er staan verschillende heerlijke spring rolls op de kaart, persoonlijk favoriet is de Imperial Roll met garnaal. Net zoals in Vietnam zelf zit er een Frans tintje in het menu. Een voorbeeld hiervan is de Crème Brulée, de kreeft afgeblust met Hennessy Cognac en de baguette als voorafje. Maar vergeet vooral ook niet de Bun Bo Hue (rundvlees met citroengras en rijstnoedels) of de Ham-Buh-Guh (hamburger “Na Trang” style).

Aziatische restaurants in Amsterdam

 Seapalace

Dit drijvende restaurant naast het Centraal station is absoluut een icoon van de stad. Iedereen kent het en als je van de Aziatische keuken houdt dan moet je hier eens naar binnen gaan. Hun specialiteiten zijn gerechten uit de Kantonese keuken en dimsum. Vooral de laatste is een echte aanrader. Zet de tafel lekker vol met verschillende soorten dimsum. Het aanbod is hier bijna oneindig en echt heel erg lekker. De Peningeend is hier overigens ook aan te raden.

Nam Kee

Kantonese specialiteiten die op verschillende locaties worden geserveerd. Toch gaat mijn persoonlijke voorkeur altijd uit naar “mijn Nam Kee” op de Gelderskade. Het interieur is er sober en het is altijd mega druk. Maar o het is het wachten zo waard. Wellicht cliché, maar ze zijn er niet voor niets zo bekend mee geworden, zijn Oesters van Namkee. Heerlijk gestoomde Rock oesters met zwarte bonensaus. Daarnaast heeft Nam Kee een indrukwekkende lijst met overheerlijke soepen. Persoonlijke Favorieten zijn de Sui Kau soep (garnalen met jonge bamboe in deeg) en de heet & zure soep met zeevruchten. Dat ze hier goed zijn met de zoet zuur balans blijkt bij de Koe Loh Yuk (varkensvlees in zoetzure saus). Vaak zijn de varkensstukjes meer deegballen dan knapperige varkensstukjes. Nu blijft het heerlijk licht en fris. Echt een aanrader om eens langs te gaan en vergeet vooral je doggy bag niet!

Aziatische restaurants in Amsterdam

 Chang-I

Naast het Concertgebouw vind je Chang-I. Een Aziatisch restaurant met gerechten uit de Japanse, Thaise, Indonesiche en Chinese keuken. Aanrader hier is het shared dining menu van 3-, 4- of 5-gangen. Geheel in lijn met de Aziatische stijl van eten. De tafel volzetten met lekkere gerechten en die met elkaar delen. Je kunt hier uitgebreid tafelen of snel voor de voorstelling in het Concertgebouw een hapje eten.

Kinnaaree
In het hart van de Jordaan vindt je een echt Thais pareltje. Bij Kinnaree serveren ze Thaise specialiteiten maar dan op authentieke wijze gemaakt. Het interieur is modern en gezellig.
Op de kaart prijken vele heerlijke voorgerechten, aanrader is de “Mix Kinnaree”. Dit is een combinatie van voorgerechten die gezamenlijk een goede afspiegeling geven van de rest van de kaart. Denk onder andere aan de Tod Man Pla (viskoekjes), Saté Kai (kipsaté) en de Poh Pia Kai (Thaise loempia). Hoofdgerechten die je echt niet mag missen zijn de Punim Pad Prik Thai Dam (Soft Shell krab met zwarte pepersaus) en de Keang Phed Ped Yang (Rode curry met eenden filet, ramboetan en ananas). Grote plus is de manier waarop de pittigheid staat aangeduid. Het is hierdoor voor iedereen makkelijk aan te passen aan je eigen spice niveau. Aanrader!

Akitsu

Voor liefhebbers van de Japanse Keuken is Akitsu echt een aanrader. Het interieur is er sober, maar de gerechten super lekker. Naast een uitgebreide selectie aan prachtige sushi rolls, waarvan de Ebi Tempura Cut roll favoriet blijft, staat zoveel lekkers op de kaart. Eén bezoek is simpel weg niet genoeg. Start met een heerlijk verfijnd plateau sashimi, een lust voor het oog, super vers en smaakvol. Maar ook de Pork Potstickers en de Wagyu sashimi misstaan niet. Minder bekend, maar zeker niet minder lekker is de Shabu Shabu. Een gerecht waarbij je zelf de stukjes rundvlees in bouillon laat garen. Alsof dat niet genoeg is hebben ze een uitgebreide selectie Saké. Kanpai!

 

Liefhebbers van sushi kunnen hun hart ophalen bij een van deze goede sushi restaurants.